Personel Alımı

İŞKUR iş ilanları! TYP kapsamında alınacak 80 bin personel alımı başvuruları başladı

İŞKUR 2019 yılı yeni iş ilanları yayımladı! İŞKUR, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında çeşitli kamu kuruluşlarında çalıştırılmak üzere 80 bin personel alımı yapılacağını duyurdu.

İŞKUR tarafından alınması planlanan iş ilanı ile ilgili başvurular başladı. Başvurular adayların e-Devlet şifresi kullanılarak İŞKUR’un resmi sayfası üzerinden veya bizzat İŞKUR şubelerine gidilerek yapılabiliniyor! 

İŞKUR tarafından yapılan resmi iş ilanı ilamına göre, adayların tercih ettiği işler, iş statüsü ve iş veren kuruma göre süreli ve süresiz (kadrolu) olarak değişkenlik göstermektedir. 

TYP kapsamında personel alımı için başvuru yapacak olan vatandaşların bazı şartları taşımaları gerekmektedir.

Ayrıca açıköğretim öğrencisi olan vatandaşların başvuru yapabilecekleri de belirtildi. Ayrıntılı detaylara https://iskur.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ALIMLAR İŞKUR’DAN

Sağlık, Adalet, Milli Eğitim ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı TYP kapsamında ilana çıktı. Bakanlıklar arasında imzalanan ‘güvenli okul, güvenli gelecek’ protokolü ile okullara, İŞKUR kanalıyla temizlik, bakım, onarım için 60 bin kişilik ödenek il müdürlüklerine aktarılacak. 20 bin güvenli eğitim koordinasyon görevlisi alınacak.

Peki TYP Nedir?

 İlk olarak bunu açıklayarak işe başlayalım. TYP’nin açılımı Toplum Yararına Programlar olarak geçmektedir. İşsiz durumda bulunan ve toplum yararına hizmet gerçekleştirilmesi için geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programa TYP denilmektedir.

Toplum Yararına Programına Katılım Şartları Nelerdir?

18 yaşını geçmiş olmak,

Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir emekli, yetim veya dul aylığı almıyor olmak,

Açıköğretim hariç örgün öğrenci olmamak,

En az ilkokul mezunu olmak,

TYP kapsamında işe başlayacağınız sırada herhangi bir yerden maaş almıyor olmak.

TYP’ye başvuru yapan kişilerin büyük çoğunluğu yukarıda da belirttiğimiz üzere devlet kurumlarına görevlendirirler. En çok personel ihtiyacı olan kurumlar ise okullardır. Şartları taşıyıp programa başvuru yapma aşamalarına geçebiliriz.

İŞKUR TYP ile MEB Temizlik İşçisi Başvuru Basamakları

İlk olarak iş başvurusu yapacağımız internet sitesine girmeliyiz. Bunun için https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresine girmelisiniz. Tıklayıp direk siteye girebilirsiniz.

Daha sonra altta bulunan “Uygulama Alanı” kısmından “MEB bakın onarım ve temizlik” ya da size uygun başka bir branşı seçip yukarıda TYP Arama İşlemleri başlığının üzerinde bulunan ARA tuşuna basıyorsunuz.

Arama motoru ülke geneli arama yapıyor ve son başvuru tarihler ile birlikte sizin karşınıza çıkarıyor. Burada bulunduğunuz il olmayabilir. Bu arama motorunu ara ara tekrar deneyerek açık iş pozisyonu olan illeri görebilirsiniz.