Personel Alımı

İŞKUR yayınladı! Kamu ve özel kurumlara toplam 50 bin işçi alımı yapılacak!

İŞKUR, normalleşme sürecinin başlaması ile kamu ve özel kurumların personel ihtiyaçlarının arttığını açıkladı. Bu anlamda Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 21 Haziran ile 10 Temmuz 2020 tarihleri arasında toplam 50 bin 628 işçi alımı yapılacağına dair yeni iş ilanları yayınladı. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait toplam 110 iş ilanı olduğunu belirten İŞKUR, açık iş ilanları kategorisinde 20 bin den fazla özel şirketin, farklı meslek guruplarından ve farklı öğrenim şartlarından işçi aradıklarını duyurdu.

İŞKUR üzerinden personel alımı yapan kamu kurumları arasında şu resmi kurumlar yer almaktadır;

PERSONEL ALAN KAMU KURUMLARI

Başta Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve belediyeler olmak üzere, emniyet müdürlükleri, et ve süt kurumu, TÜBİTAK ve diğer kamu kurumları bulunmaktadır. Tüm kamu iş ilanlarını ayrıntılı bir şekilde görüntülemek için BURAYA TIKLAYINIZ

HANGİ MESLEKLERDEN MEMUR-İŞÇİ ALINACAK?

Kamuya en fazla hastane hizmetlisi ve sağlık personeli alınırken, çeşitli üniversiteler temizlik personeli, güvenlik görevlisi, beden işçisi ve diğer mesleklerden alırken, özel sektör kurumları vasıflı-vasıfsız hemen hemen her meslekten personel alımı yapmaktadır. Özel sektöre en fazla hangi mesleklerden personel-işçi alımı yapılacağına dair liste aşağıda verilmiştir.

İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Tüm ilanların başvuruları, İŞKUR’un resmi internet sayfası üzerinden online olarak yapılmaktadır. Bunun için adayların sisteme e-devlet şifreleri ile giriş yapmaları gerekmektedir. Ayrıca online başvurular için her adayın öncelikli olarak İŞKUR’a kayıtlı olmaları gerekmektedir. Eğer İŞKUR’a kaydınız yoksa buraya TIKLAYABİLİR ve hemen kaydınızı oluşturabilirsiniz.

HANGİ İLLERDEN İŞÇİ ALINACAK?

Tüm işçi alımları Türkiye geneli için geçerli olup, hangi illerden alım yapıldığını, illere göre yayınlanan iş ilanlarını görüntülemek için öncelikli olarak BURAYA TIKLAYINIZ. Ardından, açılan sayfada A-Z’ye listelenmiş meslek adını bulup tıklayınız.

İŞKUR yayınladı! Kamu ve özel kurumlara toplam 50 bin işçi alımı yapılacak!

İŞKUR yayınladı! Kamu ve özel kurumlara toplam 50 bin işçi alımı yapılacak!

İŞKUR yayınladı! Kamu ve özel kurumlara toplam 50 bin işçi alımı yapılacak!

İŞKUR ÜYELİK SÖZLEŞMESİ

Kurum sitesine üye olmak isteyenler “Üyelik Sözleşmesi” başlığı altında bulunan maddeleri okuduğunu ve kabul ettiğini onaylar.

İŞKUR portalına üye olan kullanıcılar, verdikleri her bilginin doğru ve geçerli olduğunu kabul eder.

Bu bilgilerden dolayı oluşabilecek sorunlardan Kurum sorumlu değildir.