Personel Alımı

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) Lise Mezunu Muvazzaf Subay Ve Muvazzaf Astsubay Alım İlanı Yayımladı

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) Nam ve Hesabına Sağlık Bilimleri Üniversitesinde öğrenim görmek üzere lise mezunu erkek adayların alımı yapılacak.

JGK tarafından yayımlanan bilgilere göre muvazzaf subay ve muvazzaf astsubay istihdamı gerçekleştirilecektir.

Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan duyuruda JGK’nın muvazzaf tabip subay, muvazzaf diş tabibi subay ve muvazzaf sağlık astsubayı ihtiyacının karşılanması kapsamında 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) yerleştirmelerine göre göre Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (SBÜ) am ve hesabına öğrenim görmek üzere öğrenci alımı yapılacağı açıklandı.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI KADRO DAĞILIMI

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) kadro dağılımı ise şu şekildedir;

– Muvazzaf tabip subay olarak görev yapmak üzere SBÜ Gülhane Tıp Fakültesine (30) erkek öğrenci,

– Muvazzaf diş tabibi subay olarak görev yapmak üzere SBÜ Gülhane Diş Hekimliği Fakültesine (4) erkek öğrenci,

– Muvazzaf sağlık astsubayı olarak görev yapmak üzere SBÜ Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokuluna (30) erkek öğrenci temin edilecektir.

– İçişleri Bakanlığı (J.Gn.K.lığı) nam ve hesabına öğrenim görmek üzere, diğer tıp fakültelerinden özel öğrenci statüsünde SBÜ Gülhane Tıp Fakültesinin 2’nci sınıfına geçiş yapmak isteyen (5), 3’üncü sınıfına geçiş yapmak isteyen (9) erkek öğrenci alınacaktır. 

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) Lise Mezunu Muvazzaf Subay Ve Muvazzaf Astsubay Alım İlanı Yayımladı

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun “Genel Ahlaka Karşı Suçlar” başlıklı yedinci bölümdeki suçlardan hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin; terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak, iltisakı veya irtibatı olmamak,

5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak.

667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen okullarda öğrenim görmüş olmamak.

Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak.

Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmadığına dair yazılı beyan sunmak.

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olması ve sonucunda şüpheli ya da sakıncalı hallerin bulunmaması.

Nişanlı, evli, hamile, dul, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikahsız olarak birlikte yaşamamak.

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

Herhangi bir nedenle askeri okullardan, Emniyet teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından çıkmamış veya çıkarılmamış olmak veya JSGA’dan çıkmış veya çıkarılmış olmamak, sivil okullardan ise çıkarılmış olmamak.

Lise ve dengi okullardan 2019 yılı Haziran döneminde mezun olacak durumda olmak veya daha önce mezun olmuş olmak,

Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi bir yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1998 tarihi ve daha sonra doğanlar) Her ne sebeple olursa olsun, yaş düzeltmesi yaptırmış olanların yaşlarının hesabı düzeltmeden önceki doğum tarihine göre yapılır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirlenen Lahika-1’deki boy ve kilo ölçüleri ile vücut kitle indeksi değerlerine uygun olmak.

Okula karşı uygun nitelikte sorumlu bir veli göstermek. (18 yaşından büyük olanlar için kefil göstermek)

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği gereğince, Sağlık Bakanlığı tarafından; Sağlık Kurulu Raporu  vermeye yetkilendirilen hastanelerden “ÖĞRENCİ ADAYI OLUR” kararlı sağlık raporu almak.

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

KILAVUZ TAKVİMİ

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre başvurular bu programa göre yapılacaktır.

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) Lise Mezunu Muvazzaf Subay Ve Muvazzaf Astsubay Alım İlanı Yayımladı

DETAY İÇİN TIKLAYINIZ