Personel Alımı

Jandarma Uzman Erbaş Alımları ile ilgili yeni gelişme! Aranan şartlarda bazı değişikliğe gidildi

Kara Kuvvetleri Konutanlığı Jandarma Uzman Erbaş alımı ile ilgili yeni gelişme olduğu duyurduldu. Jandarma Uzman Erbaş Alımlarına yönelik adaylardan istenilen bazı şartlarda değişikliğe gidildi. 

Jandarma Genel Komutanlığı, en kapsamlı uzman erbaş alımını en son 15 ay önce yapmıştı. 2017/10 kapsamında yapılan komando uzman erbaş alımı öncesi askerlik şartı kaldırıldı ve uzman erbaşlıkta yaş şartı 27 ‘ye yükseltildi. Yaş haddinin yükseltilmesi ve askerlik şartının kaldırılmasının ardından ilan yayımlanmış ve yüz binden fazla kişi uzman erbaş olmak için başvurusunu yapmıştı.

Yüz binden fazla uzman erbaş adayının başvuru yapması sonucu on binden fazla alım oldu. Alım da fazla olunca komando ve asayiş uzman erbaş alımı için 2018 yılında ilana çıkılmadı. 2018 yılında yapılacak alım sayısı , 2017/10 kapsamında karşılandı. 

BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUN ATAMASI YAPILDI

Jandarma, bugün attığı mesaj ile 2017/10 alımını kazanan adayların büyük çoğunluğunu bildirdi ve bu adaylar 2019 yılı içinde atanacaktır. 

Yeni Uzman Er ve Erbaş Alımı Yapılacak mı?

Süleyman Soylu geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Jandarma ‘ya 2019 yılında 27 bin personel alınacağını ve bunun büyük bölümünün uzman erbaşlardan oluşacağını söyledi. 

2017/10 uzman erbaşlar için de haberin gelmesinin ardından artık Jandarm uzman erbaş alımı ilanının gelmesi bekleniyor. 

Bir Yorum

  1. Lütfen tüm kurumlarda yaş şartı aranmasin insanlar 60 65 tek emekli oluyor o zaman yaş şartı aranmasin lütfen hakkaniyet

  2. Yaş şartına bıraz daha pozitif bakilsada artirilsa daha iyi olacak her alımlarda aynı yaş kiriteri