Personel Alımı

Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) Kamu Personeli Alım İlanı Yayımladı

Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) bir ilan yayımlayarak ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere kamu personeli alım ilanı yayımladı.

Üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olmuş adayların başvuruda bulunabileceği personel alım ilanında yer alan ayrıntılar şu şekilde

KAMU GÖZETİM KURUMU KAMU PERSONELİ ALIMI YAPACAK

Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) tarafından yayımlanan personel alım ilanında, ilana başvuruda bulunacak adaylara sınav uygulanacağı bildirildi. 

Sınav usulü ile yapılacak personel alımları aşağıda yer alan eğitim şartını karşılayan adaylar başvuruda bulunabilecek.

Yayımlanan ilana göre alımlar ise Bağımsız Denetçi pozisyonunda yapılacak.

SINAVA BAŞVURU KOŞULLARI

Yukarıda alım yapılacak kadro detaylarına ilişkin bilgiler aktardığımız personel alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar talep edilen başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. 

Kurumun ilanında yer alan başvuru koşulları arasında devlet kurumlarına personel alımlarında aranan genel başvuru koşullarının yanı sıra bazı özel şartlar talep ediliyor. 

İlana göre adayların, Türk vatandaşı olması, görevini düzenli yapmaya engel sağlık sorunu bulunmaması, kamu haklarında mahrum olmaması ve 657 sayılı devlet memruları kanunun 48. maddesinde yer alan koşulları sağlaması gerekiyor. 

Bu şartların yanı sıra adaylardan ayrıca eğitim ile ilgili şartların karşılanması isteniyor. Eğitim şartına ilişkin yayımlanan maddede, ”Sınava; hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olanlar veya diğer öğretim dallarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olanlar başvurabilir” ifadesi kullanıldı.

İLANA BAŞVURU SÜRECİ

Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) kamu personel alımı sınavına başvuruda bulunacak adaylar başvurularını 12 Mart – 25 Mart 2018 tarihi saat 17.00’ye kadar yapabilecelerdir. Başvurular, elektronik ortamda “http://www.kgk.gov.tr” adresinde yer alan Başvuru Formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır.

Sınava katılmak isteyenlerin, sınava girecekleri her bir konu için 150 TL sınav ücretini başvuru esnasında kredi kartından on-line olarak ödemeleri gerekmektedir.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. vereceğiniz ilana sizin. kamu personeli değil bağımsız denetçilik sınavı ilanı. üç kağıtçılar