Personel Alımı

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına 43 Bin Kamu Personeli Alımı Yapılıyor!

Hükümet 2019 yılında 2,5 milyon istihdam kapsamında düğmeye bastı.. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektör bünyesinde de personel alımları yapılıyor.

Kamu kurumları yeni istihdam nedeniyle ilanlar yayımlamaya başladılar. Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı personel alımı hakkında açıklamalar yapıldı. Ayrıca pek çok kamu kurumu  Devlet Personel Başkanlığı üzerinden personel alımı ilanları yayımlıyorlar.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Kamu kurumları arasında en çok istihdamı Sağlık Bakanlığı olarak açıklandı. 2019 yılı içinde yapılacak olan atamalarla Sağlık Bakanlığına 29 bin 689 personel alımı yapılacak.

Sağlık Bakanlığına ilk etapta 6 bin 835’i hemşire alınacak. Bunun yanı sıra personel alımı yapılacak olan kadronun bini ebe ve üç bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi olarak biliniyor ve toplamda 12 bin personel alınacak.

ADALET BAKANLIĞI

Adalet Bakanlığı ise en çok personel alımı yapacak diğer bir kamu kuruluşu. Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 12 bin 713 personel alımı yapacak.

Bunların 6 bin 126’sı infaz koruma memurluğu kadrosunda görev alacak ve 3 bin 71 personel zabıt katipliği İçin açıklandı. Diğer yandan bin 169 mübaşirlik, bin 99 sözleşmeli icra katibi alınacak.

Sağlık ve Adalet Bakanlığı yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK). SGK bu sene 400 personel alımı yapıyor ve söz konusu süreç devam ediyor.

ENGELLİ KAMU PERSONELİ

Kamuya engelli kamu personeli alımı da yapılacak. Söz konusu TCDD, bünyesine 25 engelli personel alımı yapacağını duyurdu.

Bir Yorum

  1. Ne zaman alım olacak şansımiza şimdi özele gireriz alimlar aciklanir