Personel Alımı

Kamu Kurumları İle Kuruluşlarına KPSS'siz ve En Az 50 KPSS Puanı Olan Adaylar Arasından Personel Alımı Yapılıyor!

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) resmi internet sitesi “http://kamuilan.dpb.gov.tr/” üzerinden kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımı için ilanlar yayımlanmaya devam ediyor.

Kamu kurumları tarafından DPB’ye bildirilen listelere yönelik olarak ilanlar yayımlanmaktadır ve başvurular alınmaktadır. Başvuru kılavuzlarında yer alan şartlara uygun olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

İlanlara başvuru yapacak adayların KPSS’siz ve en az 50 KPSS puanına sahip olması gerekmektedir.

KPSS’SİZ VE EN AZ 50 KPSS İLE PERSONEL ALIMI YAPAN KAMU KURUMLARI

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) üzerinden ilana çıkan kamu kurum ve kuruluşları ise şu şekildedir;

“Konya Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İçişleri Bakanlığı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Orman Genel Müdürlüğü”

HANGİ KADROLARA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Yayımlanan ilanlarda personel alımı yapılacak olan kadrolar şöyle;

“Sözleşmeli bilişim personeli, Fizyoterapist, Hemşire, Sağlık Teknikeri, Ebe, Laborant , Büro Personeli ve Kaptan Pilot”

Konya Teknik Üniversitesi DETAY İÇİN TIKLAYINIZ

Yıldız Teknik Üniversitesi DETAY İÇİN TIKLAYINIZ

Fırat Üniversitesi DETAY İÇİN TIKLAYINIZ

İçişleri Bakanlığı DETAY İÇİN TIKLAYINIZ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi DETAY İÇİN TIKLAYINIZ

Orman Genel Müdürlüğü DETAY İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adaylardan talep edien genel başvuru şartları ise şu şekildedir;

a) Türk vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma Devlet sırlarını açığı vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

d) Erkekler için askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak, Muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

e) 657 sayılı Kanunun 53. maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak,

f) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi gereğince, sözleşmeli olarak istihdam edilenler hizmet sözleşmesine aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.

g) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmaları gerekmektedir.

Bir Yorum

  1. Kpss sınavına girip aylardır iş bekleyen binlerce madur varken, kpss siz eleman alımlarına anlam veremiyorum.Kpss li varken torpilli işe girecekse kpss kaldırılsın,gençlerimiz boşu boşuna hevesle bekletilmesin.