Personel Alımı

Kamu Kurumları İşkur Aracılığıyla KPSS'li KPSS'siz Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Kamu kurumları ve özel sektör firmaları Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımladıkları ilanlar işçi ve personel alımı yapıyorlar. 

Özel sektör firmaları personel alımlarını genellikle İşkur üzerinden yayımladıkları ilanlar ile gerçekleştiriyorlar. Ancak çoğu kamu kurumu da personel alımlarını İşkur’un internet sayfası üzerinden yayımladıkları ilanlar ile adaylara duyuruyorlar.

İşkur üzerinden yayımlanan kamu personel alım ilanlarına ilişkin detaylar şu şekilde,

TÜRKİYE İŞ KURUMU ÜZERİNDEN PERSONEL ALIMI YAPAN KAMU KURUMLARI

Türkiye İş Kurumu aracılığıyla kamu personeli alımı için ilan yayımlayan devlet kurumları arasında aşağıda ismi geçen kurumlar yer alıyor. 

Astsubay Orduevi Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Kadirli Aslantaş Sulama Birliği Başkanlığı, Toprakkale Belediye Başkanlığı, Çifteler Belediye Başkanlığı, Cevdetiye Sulama Birliği, Karayakup Belediye Başkanlığı, Et Ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Tefenni Belediye Başkanlığı, Tercan Sağ Sahil Sulama Birliği, Kemaliye Belediye Başkanlığı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sarayköy Belediyesi, Mudurnu Belediye Başkanlığı, Sulakyurt Belediye Başkanlığı, Çevreli Belediye Başkanlığı, Gölgeli Belediye Başkanlığı

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Yukarıda belirtilen kurumlar tarafından yayımlanan personel alım ilanlarınca ilkokul, lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği pozisyonlar yer alıyor. 

Bu pozisyonlar arasında, Büro İşçisi, Temizlik İşçisi, Kalorifer Ateşleyicisi, Sıhhi Tesisatçı, Bitkisel Üretim teknikeri, Beden İşçisi, Elektrik Teknikeri, Topoğraf, Diğer Motorlu Araç Sürücüleri, Kasap, Çöpçü, Ziraat Mühendisi, Tesviyeci, Aşçı, Pide Ustası, Keseci (Tellak), Bahçıvan kadroları yer alıyor.

İLANLARA BAŞVURU ŞARTLARI

Kamu kurumları tarafından yayımlanan kamu personeli ve işçi alım ilanlarına başvuru yapacak adayların haiz olmaları gereken bazı başvuru koşulları yer alıyor. 

Bu başvuru koşulları arasında şu şartlar bulunuyor. 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak, görevini devamlı yapmasına engel olacak sağlık problemi bulunmamak, erkek adaylar için askerlik görevini yapmış olmak, başka bir kamu kurumunda çalışıyor olmamak koşulları yer alıyor. 

Bu koşulların dışında alım yapılacak pozisyona ve unvana göre bazı şartlarda istenebiliyor. Bu şartlar arasında eğitim şartı, KPSS şartı, (Yukarıda yer alan kadrolarda KPSS puanıyla veya KPSS puan şartı olmadan başvuru yapabileceğiniz ilanlar yer alıyor), ikamet şartı veya belge, sertifika şartları olabiliyor. 

Ayrıca bu alımlara başvuru yapacak adayların kamu kurumları unvana göre belirtilen eğitim seviyesinden mezun olmaları isteniyor. 

İLANLARA BAŞVURU SÜRECİ

Söz konusu ilanlara başvuru süreci devam ediyor. İlanlara başvuru yapmak isteyen adaylar, başvurularını İşkur internet sayfasına üye olduktan sonra aşağıda yer alan bağlantı aracılığıyla ilanlara ulaşabilir ve başvurularını o bağlantı aracılığıyla yapabilirler. 

İlanlara başvuru için; https://goo.gl/BHTIj1

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum