Personel Alımı

Kamuya 382 Devlet Memuru Alımı Yapılıyor

8 farklı kurumu 382 Devlet Memuru alımı için ilan yayımladılar. Bu ilanlar arasında en az lise mezunu adayların başvuru yapabileceği kadrolar yer alıyor. 

Söz konusu ilanların tamamı ayrıca KPSS puan sıralamasına göre yapılacak. Bu koşula göre bazı kurumlar 2016 KPSS ile alım yapacağını duyururken bazı kurumlar ise 2017, 2018 KPSS puanları esas alacağını açıkladı. İşte ilanlara dair bilinmesi gerekenler,

ALIM YAPACAK KURUMLAR

DPB aracılığıyla yayımlanan başvuru süreci devam eden kamu personeli alım ilanlarının 8 farklı kurum tarafından yapılacağını haberimizin başında belirtmiştik. Bu kamu kurumları arasında Merkez Bankası 109 Personel, YÖK 5 Personel, KVKK 35 Personel, DİB 35 Personel, Atatürk Üniversitesi 152 Personel, Ege Üniversitesi 33 Personel ve Yozgat Üniversitesi 13 Personel alımı yapacağını duyurdu. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet Memuru alım ilanlarına başvuru koşulları iki bölümden oluşuyor ve adayların bu şartların tamamını sağlamaları gerekiyor. İlanlara göre alımlar için adayların tamamı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan tüm genel şartları ve alım yapacak kurum tarafından alım yapılacak pozisyona göre belirlenen özel şartları taşımaları gerekiyor. 

Söz konusu genel ve özel başvuru koşullarını sizlere aşağıda aktarıyoruz. Ancak aşağıda yer alan koşullar genel olmakla beraber ilanlara başvuru yapacak adayların haberimizin altındaki bağlantılar aracılığıyla ulaşabilecekleri ilan metinlerini dikkatlice incelemeleri gerekiyor. 

Devlet memurluğuna alınacak kişi Türk Vatandaşı olmalı, Söz konusu DMK ‘da bulunan 40 ‘ıncı maddedeki yaş şatlarını taşımalı, 657 sayılı kanun içerisinde 41’inci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımalı, Devlet memuru olarak alınacak kişinin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Devlet memuru olacak alınacak kişinin askerlikle ilgisinin bulunmaması , askerlik çağına gelmemiş olması, askerlik çağına gelmiş ise muzavvaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması şartı aranıyor. Devlet memuru olarak alınacak kişinin akıl hastalığının bulunmaması gerekiyor.
Özel koşullar arasında ise asgari KPSS puan şartını sağlamak, alım yapılacak pozisyona göre belirlenen eğitim şartını sağlamak ve kurumların talep ettiği tüm özel koşullara haiz olmak.