Personel Alımı

Kamuya 64 Bin Personel Alımı Yapılması Bekleniyor! (Bekçi, Polis, Asker, Sağlık Personeli ve Memur)

Kamu kurumları tarafından 2018 yılı bitmeden çok sayıda personel alımı yapılması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda bakan tarafından yapılan bu personel alımlarına dair açıklamaları sizlerle buluşturuyoruz. 

2018 yılı bitmeden hangi kurum personel alımı yapacak? Bu kurumların yayımlayacakları ilanlarda kaç personel istihdamı gerçekleştirilecek? İşte tüm detayları siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

KAMUYA 2018 YILI BİTMEDEN 60 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Kamuya memur alımlarına ilişkin en net açıklamalardan birisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu bir konuşmasında kamuya asker, polis, memur alımı yapılacağını duyurmuştu. Konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı.

“Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru, 7 bin bekçi; jandarmaya 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzman erbaş; Sahil Güvenlik Komutanlığına 44 subay, 98 astsubay, 300 uzman erbaş alarak güvenlik birimlerimizi güçlendiriyoruz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘da yapmış olduğu bir açıklamasında Bekçi alımlarına dair bilgi vermişti. 2018 yılı içerisinde Bekçi alımları olacağını duyuran Bakan Soylu 10 bin bekçi alımı daha yapılacağını belirtmişti. Kamuya yapılacak bir diğer alım ise Milli Eğitim Bakanlığına yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından duyurulan bu alımlara dair açıklamalarda 20 bin öğretmen alımı olacağı ifade edilmişti.

Bu alımlara ek olarak ayrıca 2018 yılında 4 bin ASDEP personeli alımı yapılması bekleniyor. Dönemin Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından yapılan açıklamada 4 bin ASDEP personeli alımı yapılacağı bildirilmiş ancak ilan yayımlanmamıştı. 

Hangi Kurum Ne Kadar Personel Alımı Yapacak?

10 Bin Bekçi Alımı; Yapılan bu açıklamaların ardından İçişleri Bakanlığı 10 Bekçi alımı yapacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından duyurulan bu alımların ise 7 bin Bekçi alımı sonuçlarının nihayete ermesinin ardından yayımlanması bekleniyor. 

20 Bin Öğretmen Alımı; Binlerce öğretmen tarafından merakla beklenen öğretmen alımlarına dair yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20 bin öğretmen alımı yapacağını duyurulmuştu. Ağustos ayı başında yapılan açıklamada alımların 100 gün içinde yapılacağı ifadesi yer almıştı. 

14 Bin Sağlık İşçisi; Sağlık Bakanlığı’nın 2018 yılı personel alım planlamasına göre 14 bin sağlık işçisi alımı daha yapılacak. Bundan önceki alımlarda ise 5 bin 298 Sağlık İşçisi alımı yapılmıştı. 

Jandarma 10 Bin Uzman Erbaş Alımı; Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine uzman erbaş alımı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ilanın yayımlanması bekleniyor. 

Astsubay Alımları;  Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na astsubay alımı için Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan bekleniyor. Bu alımlarda ise her komutanlığa 2 bin civarında astsubay alımı yapılacağı tahmin ediliyor. 

ASDEP Personel Alımı; ASDEP personel alımı içinde ilanın yayımlanması bekleniyor. Bu konuya dair yapılan açıklamanın üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen ilan yayımlanmadı. İlanın 2018 yılı bitmeden yayımlanması bekleniyor. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

Bu yazıya ait tüm haklar Kamupersoneli.net’e aittir. “kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.©

Bir Yorum

  1. Bekir pekdemir uyuyor mu ziraat mühendisleri intihar mi etsin ne zaman talep edilen 10 bin alim gerçekleşecek kardeşim

  2. Askerliğini yapmamış gençlere kontenjan verilsin sayın bakanım askerlik şartı kaldırılsın uzman cavuşluk jandarma uzman çavuş polis asker bekçi alımlarında askerlik şartı kaldırılsın zaten ömür boyu asker

  3. Allah aşkına şu astsubaylık alınları olsun artık lütfen

  4. Kasımdaki kpssye gidelim sonra alım yapın lütfen kontenjanları doldurdunuz

  5. Subay ve astsubay alımlarında yaş şartı esnetilsin lütfen

  6. Orman muhafaza memuru adayları unutuluyor hep bu ülkede.

  7. ASPD alimlarinda yaş siniri olmasın lutfen.milleti magdur etmesinler.herjese esit haklar verilsin.

  8. Lütfen engelileride unutmiyalim cok zor sartlar da yasiyan engeli insanlarda onlarinda elinden tutalim ilkokul mezunu diye kimse is vermiyo ustune engelide isimize yaramaz diye muhatap almiyolar hersey torpil olmus kimse derdimize derman olmiyor peygamber askina bize ses verin ben 5 senedir kuraya katiliyom ama hep bos niye torpil gerekiyo ama torpilimiz ama Allahimiz var unutmiyalim lutfen sesimize ses verin..

  9. Bekçi alımlarında neden bayan yok bayan polis var bayan bekçi de ola bilir benimde acil işe ihtiyacım var nereye gitsem ilkokul mezunu istemiyoruz diyorlar ilkokul mezunu olanlara iş imkanı veriliyor bu sefer bayan erkek ayrımı var özel güvenlik sertifikam var 1 yıldır iş bulamıyorum hastaneye alım yapılıyor kpss şartı koştular biz taş yeriz herşeyde bir engel olsun.

  10. Bence asker ve bekçilikte yaş yükseltilmeli ve ilköğretim mezunu olmalı