Personel Alımı

Kamuya En Az 50 KPSS Puan Şartıyla 214 Memur Alımı Yapılacağı İlan Edildi

Devlet kurumları farklı platformlar üzerinden memur ve personel alım ilanları yayımlamaya devam ediyorlar. 

Yayımlanan bu alım ilanlarının bazılarında adaylardan KPSS’ye girmiş olma şartı aranırken bazı alım ilanlarında adaylardan 55 ve 60 KPSS puan şartları talep ediliyor. 

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza 50, 55 ve 60 KPSS puanıyla başvuru yapabileceğiniz alım ilanlarını derledik. 

ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI

Düşük KPSS puanıyla başvuru yapabileceğiniz personel alım ilanları arasında, Rize Hemşin SYDV, Balıkesir Bigadiç SYDV, Türk Standartları Enstitüsü, Yalova Altınova Belediyesi, Yalova Altınova Belediyesi, Tarım Ve Orman Bakanlığı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Düzce Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Muskat Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, ve Kırıkkale Üniversitesi gibi kurumlar bulunuyor. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Söz konusu bu personel alım ilanları arasında çok sayıda pozisyonda personel alım ilanı bulunuyor. Sağlık Memuru, Sağlık Personeli, Büro Memuru, Uzman Personel, Kütüphane Memuru, Sosyal yardım İnceleme Memuru, Zabıta Memuru.

BAŞVURU KOŞULLARI

Söz konusu alım ilanlarına başvuruda bulunacak adayların aşağıda yer alan genel ve özel başvuru koşullarına haiz olması gerekiyor. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, alım yapılacağı pozisyon için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak. KPSS puan şartını sağlamak, şartları yer alıyor.