Personel Alımı

Kamuya KPSS'ye Girmiş Olmak Şartıyla 212 Sağlık Personeli Alınıyor

Kamu kurum ve kuruluşları ilgili birimlerinde görev vermek üzere Sağlık Personeli alımı yapacaklarını duyurdular. 

Kamupersoneli.net olarak bizlerde siz okuyucularımıza kamu kurumları tarafından yayımlanan ve başvuru süreci devam etmekte olan Sağlık Personeli alım ilanlarını derledik. İşte bilinmesi gerekenler, 

SAĞLIK PERSONELİ ALIM İLANLARI

çeşitli platformlar üzerinden yayımlanan Sağlık Personeli alım ilanları 4 farklı kurum tarafından yayımlandı. Bu kurumların tamamı ilanları DPB üzerinden adaylara duyurdular. Sağlık Personeli alımı için ilan yayımlayan kurumlar arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi yer alıyor. 

Bu üniversiteler tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında ise Hemşire, Fizyoterapist, Diyetisten, Tabip, Çeşitli Branşlarda Sağlık Teknikeri ve Bilişim Personeli pozisyonlarında yapılacak. 

İLANLARA BAŞVURU KOŞULLARI

Sağlık Personeli alımları için 4 farklı üniversite bazı koşullar yayımladılar. Bu koşullar ilanlara başvuruda bulunacak adayların sağlamaları gereken genel başvuru koşulları olarak ilan metinlerinde yer aldı. Peki bu başvuru koşulları neler? İşte detaylar,

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde belirtilen şartları taşımak. Bu koşullar arasında adayın Türk vatandaşı olması, Kamu haklarından mahrum olmaması, Erkekler için; askerlikle ilgisi bulunmaması, 57 sayılı Kanun’un 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına, engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmaması, nöbetli ya da gece çalışmasına engel sağlık probleminin olmaması şartları yer alıyor. 

Bu genel şartın dışında adayların alım yapılacak unvanların gerektirdiği eğitim seviyesinden mezun olması, KPSS koşulunun sağlanması ve Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olma gerekiyor.