Personel Alımı

Kamuya Polis, Devlet Memuru ve Kamu İşçisi Alımı Yapılıyor

Kamupersoneli.net ailesi olarak siz okuyucularımıza kamu kurumları tarafından yayımlanan tüm personel alım ilanlarını mobil uygulamamız ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden anlık olarak duyuruyoruz. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza halen başvuru süreci devam etmekte olan kamu personeli alım ilanlarını derledik. 

KAMUYA POLİS, MEMUR VE İŞÇİ ALIM İLANLARI

Kamu kurumlarınca yayımlanan personel alım ilanları arasında halen başvuru yapabileceğiniz polis, devlet memuru ve kamu işçisi alımı için ilanlar bulunuyor. Bu alım ilanlarına en az lise mezunu olmak kaydıyla farklı eğitim seviyelerinden mezun olmuş adayların başvuru yapabilecekleri ilanlar bulunuyor. 

Söz konusu kamu personeli alım ilanlarında ayrıca KPSS’ye girmiş olmak şartıyla, 50 KPSS şartıyla, 60 KPSS ya da KPSS Şartsız personel alım ilanları bulunuyor. Söz konusu bu alım ilanlarına dair detayları sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

2 BİN 500 POLİS ALIM İLANI

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan bir duyuru ile Polis Akademisi Başkanlığı’nca 2 bin 500 Polis adayı öğrenci alımı yapılacağı açıklandı. Alımların 2 bin 250’sinin erkek adaylardan 250’sinin ise kadın adaylardan yapılacağı bildirildi. İlana lise mezunu adaylar başvuru yapabilecek. Başvurular için 2018 yılı YKS’den TYT Puan türünden en az 260.000 ham taban puan almış olmak ve 01 Ekim 2018 tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle ise 26 yaşından gün almamış olmak, şartlarının sağlanması gerekiyor. 

3 BİN PERSONEL ALIM İLANI

DPB’de yayımlanan ve Türkiye İş Kurumu üzerinden başvuruları alınan KYK 3 bin personel alım ilanı. urum tarafından yayımlanan bu 3 bin personel alım ilanına göre alımlar 2264’üne başvuru şartlarını sağlayan her aday başvuru yapabilecek. İlan metnine göre alımların 406’sına ise engelli vatandaşlar başvuru yapabilecek. Ayrıca ilanda 330 eski hükümlü vatandaşın başvuru yapabilecek. 

İlana göre alımlar Güvenlik Görevlisi, Bakım Onarım Personeli, İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci ve Temizlikçi kadrolarına alım yapılacağı ilan edildi. İlana göre, Temizlikçi, Engelli ve Eski Hükümlü İşçiler alımları ilköğretim düzeyinde ve kura ile yapılacak. Güvenlik, Bakım-Onarım ve İklimlendirme Personeli ortaöğretim (lise ve dengi) düzeyindeki KPSS puanıyla Sözlü Sınav sonucuna göre yapılacak.

MERKEZ BANKASI 109 MEMUR ALIM İLANI

Merkez Bankası yayımladığı bir ilan ile 2 farklı pozisyonda 109 memur alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu alım ilanına göre Araştırmacı ve Uzman Yardımcısı alım ilanlarına üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca ilana başvuru yapmak için ise pozisyonlara göre belirlenen asgari KPSS şartının da sağlanması gerekiyor. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İANI

Milli Savunma Bakanlığı “Oto döşemeci, marangoz, Armadör İşçisi, Metal Sac İşleme İşçisi, Lastik (Konfeksiyon) İmal İşçisi, Uçak Bakım Teknisyeni (Gövde-Motor), Saraç, Lastik Teknisyeni, Metal Teknolojisi Teknisyeni ve Boyacı-Metal” kadrolarına personel alımı yapacak. Alımlarda adaylardan KPSS şartı talep edilmiyor.