Personel Alımı

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Karayolları Genel Müdürlüğü bir ilanını yayımladı ve kendi bünyesinde kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu alıma kimlerin başvuru yapabileceğini ve başvuruların nasıl yapılacağını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz…

Karayolları Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımladığı ilanında kendi bünyesinde görevlendirmek üzere KPSS puanı ile 16 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu alımlara ilişkin kimlerin başvuru yapabileceğini ve başvuruların nasıl yapılacağını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Karayolları Genel Müdürlüğü personel alım ilanı Ankara, İzmir ve Mersin illeri için geçerli olacaktır. Bu üç ilin dışında başvuru yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Karayolları Genel Müdürlüğü personel alım ilanında İzmir için 4, Mersin için 4 ve Ankara için 5 İnşaat Mühendisi, Ankara için 2 Elektrik Elektronik Mühendisi ve yine Ankara için 1 Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi alımı yapılacağı ifade edildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımına ilişkin özel şartlar ve genel şartlar belirtilmiştir. Kamupersoneli.net olarak Karayolları Genel Müdürlüğü personel alım ilanının tüm detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. KGM personel alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar “657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak ve 2016 yılı KPSS de KPSSP3 puan türünden (70) ve üzeri puan almış olmak” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra özel şartlar ise şöyle:

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Söz konusu ilana başvurular 12 Aralık 2017 tarihinde başladı ve 19 Aralık 2017 tarihinde sona erecektir. Ayrıca başvuruları kabul edilen adaylar 9 Ocak 2018 ile 12 Ocak 2018 tarihleri arasında sözlü sınava katılacaklar.

İlana başvuru yapacak olan adaylar KGM’nin resmi web adresinde bulunan ilk atama başvuru formunu elektronik ortamda dolduracaklardır. Bunun yanı sıra adaylar 19 Aralık 2017 mesai bitimine kadar aynı adrese iletmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU SONUÇLARININ DUYURULMASI

Sözlü sınava, ilanda belirtilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlamak suretiyle ve ilk defa açıktan atama yapılacak kadro sayısının üç katı aday çağırılacaktır. Son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde bu adaylar da sözlü sınava alınacaktır. Ayrıca başvuru sonuçlarına göre sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların isim listesi KGM’nin resmi web adresi üzerinden duyurulacaktır. İsim listesi yayımlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

SÖZLÜ SINAVLAR

Sözlü sınava katılacak olan adaylar mülakata fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) ile gireceklerdir. Sözlü sınavda adaylar, Genel Müdürlüğümüzün faaliyet alanıyla ilgili olarak mesleği dahilinde bulunan konular (mesleki bilgi), bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, liyâkatı, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yeteneği ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle (100) puan üzerinden değerlendirilecektir.