Personel Alımı

KGM'ye 2018/6 İle 345 Tekniker Alımı Yapılıyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı ve 662 sözleşmeli personel alımı yapılacağı ifade edilmişti.

Yayımlanan başvuru kılavuzu içerisinde ise lisans ve önlisans mezunu adayların başvuru yapabileceği tekniker kadrolarına yer verildi ve 345 tekniker alımı gerçekleştileceğine yer verildi.

ALIMLARLA ALAKALI DUYURU YAYIMLANDI

Konuyla alakalı olarak KGM kamu personeli alımıyla alakalı olarak ÖSYM üzerinden yayımlanan duyuru içerisinde ise;

“657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4 üncü maddesinin (B) fıkrası hükümleri ile 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” a göre Genel Müdürlüğümüz Merkez ve Taşra teşkilatında istihdam edilecek 662 adet sözleşmeli personel pozisyonuna Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme ile personel istihdam edilecektir.” ifadelerine yer verildi.

ADAYLAR BAŞVURULARINI NASIL YAPACAK?

Yayımlanan başvuru kılavuzu içerisinde yer alan detaylarda ise adayların başvurularını 10 Temmuz 2018- 16 Temmuz 2018 tarihleri arasında internet aracılığıyla ÖSYM’ye gönderebileceklerine yer verildi.

İnternetten tercih gönderme işlemleri ise; 16 Temmuz 2018 tarihinde saat 23:59’da sona erecek.