Personel Alımı

Kimler PÖH olabilir? PÖH maaşları ne kadar? PÖH başvuru şartları

Polis olmak isteyen ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmak isteyen PÖH alımları ile ilgili merak edilen tüm detayları araştırıyor. Polis olmak isteyenlerin sadece sözlü mülakatta değil, aynı zamanda fiziksel parkurlarda da başarılı olması gerekiyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu PÖH alımları ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında artık dışarıdan PÖH alımlarının yapılmayacağını ifade etmiş, bir değişiklik olmadığı süre boyunca alımların mevcut polisler içerisinde yapılacağını söylemişti.

Kimler PÖH olabilir? PÖH maaşları ne kadar? PÖH başvuru şartları

PÖH BAŞVURU ŞARTLARI

Polis Özel Harekat olmak isteyenlerin ilk olarak Polis Eğitim Merkezlerinde öğrenci olarak eğitim görmeleri gerekiyor. POMEM öğrencileri eğitim aldıkları süre içerisinde özel hareket biriminde olmak istediklerini belirtebiliyor. Bununla birlikte, EGM bünyesinde olan polisler de gerekli şartları taşıdıkları durumda PÖH olabiliyor.

Kimler PÖH olabilir? PÖH maaşları ne kadar? PÖH başvuru şartları

PÖH alımlarında en çok dikkat edilen kriterlerden biri yaş şartı. Adayların 28 yaşından gün almış olması gerekiyor.

PÖH alımları için adayların herhangi bir siyasi partiye üyeliğinin bulunmaması gerekiyor.

PÖH alımları sırasında adaylardan herhangi bir KPSS puanı beklenmiyor. Ancak eğitim kriteri açısından başvuruda bulunan kişilerin en az lise mezunu olması isteniyor.

Başvuruda bulunacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve silah taşıma engelinin olmaması gerekiyor.

Kimler PÖH olabilir? PÖH maaşları ne kadar? PÖH başvuru şartları

PÖH MAAŞLARI NE KADAR?

Polis Özel Harekat olarak çalışmak isteyen kişiler PÖH maaşları konusunda araştırma yapıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü kapsamında görev alan kişilerin almış oldukları maaşlar değişkenlik görebiliyor.

PÖH olarak görevlendirilen memura en düşük olarak 5 bin 950 TL maaş verildiği ifade ediliyor. Maaşlara ayrı olarak operasyon ücretleri de ekleniyor. Güneydoğu bölgesinde operasyonlara katılan görevlilere 3 bin TL civarlarında operasyon ücreti veriliyor.

Aynı zamanda meslekte 20 seneyi dolduran kişilere ise 6 bin 700 TL maaş veriliyor. Devlet memurlarında olduğu gibi PÖH’ler için de yılda 2 defa zam yapılmaktadır.