Personel Alımı

KPSS 2018/1 İle Kurumlara En Az Lise Mezunu Şoför Alımı Yapılıyor

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden KPSS 2018/1 merkezi atama tercih kılavuzu yayımlandı. 

Yayımlanan kılavuzda lise, ön lisan ve lisans mezunu adayların tercih yapabilecekleri kurumlar ve kadrolar belirtildi. Buna göre KPSS 2018/1 merkezi atama kadrolarına göre lise mezunu 5, ön lisans mezunu 2 şoför alımı yapılmaktadır.

KADRO DETAYLARI

Lise mezunu şoför alan kurumlar arasında “Batman Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kafkas Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi” yer alıyor.

Ön Lisans mezunu şoför alımı yapan kurumlar arasında “Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi” yer alıyor.

GENEL ŞARTLAR

En az lise mezunu şoför alımı için başvuru yapacak olan adayların kurumlar tarafından belirlenen özel şartlara haiz olmaları gerekiyor. Konu ile ilgili olarak adaylar kurumların belirttiği nitelik kodları ile özel şartları görüntüleyebileceklerdir. Adaylar kadroların belirtildiği tablolardaki nitelik kodlarına göre şartlara haiz olmalılardır.

Bunun yanı sıra adayların genel şartlara da haiz olmaları gerekiyor. Buna göre adaylarda “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak. 657 sayılı Kanunun 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevine devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak” şartları aranmaktadır.

BAŞVURU DETAYLARI

Söz konusu kadrolar için başvuru yapacak olan adaylar başvurularını Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin aday işlemleri sistemi üzerinden yapacaklardır. Başvurular 5 Temmuz 2018 tarihinde kadar yapılabilecektir.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA