Personel Alımı

KPSS En Az 60 Puan İle EGM POMEM 10 Bin Polis Alımı Yapılıyor

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan POMEM kapsamında 10 bin polis alımına kadın ve erkek adaylar başvuru yapabiliyor. Bunun yanı sıra Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adayların başvurusu kabul edilen ilanda KPSS şartı aranmaktadır. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan 23. dönem POMEM 10 bin polis alımında lisans mezunu 7, 200 erkek, 800 kadın önlisans mezunu 1,800 erkek ve 200 kadın alımı yapılacağı ifade edildi.

ŞARTLARA HAİZ OLMAYANLAR BAŞVURU YAPAMAZ

POMEM polis alım ilanına başvuru yapacak olan adayların başvurularının kabul edilmesi için bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Buna göre ön lisans mezunu olan adayların KPSS’den az 70 puan alması gerekirken lisans mezunu olan adayların KPSS’den en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarında 2017 veya 2018 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az 48 puan almış adaylar arasından ve 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden 56 taban puan almış olmak şartı aranmaktadır.

İlana başvuru yapacak olan polis adaylarının boy kilo şartlarını da yerine getirmeleri gerekirken 31 Aralık itibari ile 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların Emniyet Polis Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğindeki şartlara da haiz olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR E-DEVLET ŞİFRESİ İLE YAPILACAK

POMEM için başvuru yapacak olan adayların e-Devlet şifreleri olması gerekiyor. Adaylar aşağıdaki link üzerinden e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak başvurularını gerçekleştirilecektir. Başvurular esnasında asılsız beyanda bulunan adayların başvuru işlemleri askıya alınacaktır. Ayrıca e-Devlet şifresi olmayan adayların PTT şubelerinden temin etmeleri gerekmektedir. 

Bir Yorum

  1. Başvuru yapmak için onlisanslarda puan yüksek tutuluyor. En azından biraz aşağı çekilebilir. 60 i gözüm kapalı alırım. Lisanslar çok sansli