Personel Alımı

KPSS Puanı Olmayan Adayların Başvuru Yapabileceği Kamu Personeli Alım İlanları

Bilindiği üzere çoğu kamu kurumu yayımladıkları personel alım ilanlarında adaylardan belirli başvuru koşulları talep ederler. Alım yapacak kurum ve alım yapılacak kadroya göre farklılık gösteren bu ilanlara dair detayları siz okuyucularımıza düzenli olarak aktarıyoruz. 

Bu haberimizde siz okuyucularımız için yeni hafta başında KPSS şartı olmadan başvuru yapılabilecek personel alım ilanlarını derledik. İşte detaylar,

KPSS ŞARTSIZ YAYIMLANAN KAMU PERSONELİ ALIM İLANLARI

KPSS şartı olmadan personel alımı yapacağını duyuran 9 farklı kamu kurumu bulunuyor. Bu kurumlar çok sayıda pozisyonda personel alımları gerçekleştiriyorlar. Lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuruda bulunabileceği bu alım ilanlarını yayımlayan kurumların listesi şöyle. 

Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Batman, Bursa, Çorum, Gümüşhane, İstanbul, Kırklareli ve Malatya Belediyeleri ile Çankırı, Antalya ve Bitlis’te yer alan ve bakanlıklara bağlı kurumlar. 

ALIM YAPILACAK KADROLARA DAİR DETAYLAR

Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve kurumların kurumsal internet siteleri üzerinden yayımlanan kamu personeli alım ilanlarında çok sayıda pozisyon için alım ilanı bulunuyor. 

Bu kapsamda Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda 1600 hakim ve savcı alım ilanı, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Başaistan alım ilanı, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan Sözleşmeli Er alım ilanları dikkat çeken ilanların başında geliyor. 

Bu ilanların dışında Çankırı, Antalya ve Bitlis’te yer alan kamu kurumları TYP kapsamında personel alımı yapacaklarını duyurdular. Ayrıca 7 farklı belediyede yayımladıkları ilanlar ile hem memur ve hem işçi kadrolarına personel alımı yapacaklar. Bu alımları Otobüs Şoförü, Otopark Görevlisi, İtfaiye İşçisi, Temizlik İşçisi, İtfaiye Personeli, Türkçe Öğretmeni, Matematik Öğretmeni, Kimya Öğretmeni, İtfaiye Aracı Şoförü, Operatör ve Beden İşçisi kadrolarına olacak. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Yukarıda kadro detaylarını aktardığımız ilanlara başvuruda bulunmak isteyen adaylar aşağıda yer alan genel şartları sağlamaları gerekiyor. Adayların ilanlarda yer alan tüm özel şartlara da haiz olması isteniyor. 

Buna göre; personel alım ilanlarına başvuruda bulunacak adaylar Türk Vatandaşı olmalı, kurumlar tarafından belirlenen yaş şatlarını taşımalı, yine kurumlar tarafından belirlenen eğitim öğrenim şartlarını taşımalı, ilanlara başvuruda bulunacak kişinin kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. erkek adaylar için askerlikle ilgisinin bulunmaması , askerlik çağına gelmemiş olması, askerlik çağına gelmiş ise muzavvaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması şartı aranıyor, kişinin akıl hastalığının bulunmaması gerekiyor. Özel koşullar arasında ise asgari KPSS puan şartını sağlamak, alım yapılacak pozisyona göre belirlenen eğitim şartını sağlamak ve kurumların talep ettiği tüm özel koşullara haiz olmak. 

İLANLARA DAİR DETAYLARA

İlanlarda yer alan özel şartlar, ayrıntılı kadro detayları ve ilan metinleri için aşağıda yer alan bağlantıları kullanabilirsiniz.

MSB tarafından yayımlanan personel alım ilanı için TIKLAYINIZ

TYP personel alım ilanları için TIKLAYINIZ

7 farklı belediye tarafından yayımlanan personel alım ilanları için TIKLAYINIZ

Sağlık Bakanlığı kamu personeli alım ilanı için TIKLAYINIZ

Adalet Bakanlığı 1600 Hakim ve Savcı alım ilanı için TIKLAYINIZ

Dışişleri Bakanlığı 1 Sözleşmeli Personel Alıyor Detaylar İçin TIKLAYINIZ

Kamupersoneli.net – ANKARA