Personel Alımı

KPSS Puanıyla 100 İtfaiye Eri ve 40 Zabıta Memuru Alımı İçin İlan Yayımlandı (Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu)

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. 

Kurum tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanında iki farklı kadrodan personel alımı yapılacağı ve alımların KPSS puan sıralamasına göre yapılacağı ilan edildi. Söz konusu ilana dair detaylar şu şekilde,

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı yayımladığı ilanında 40 Zabıta Memuru ve 100 İtfaiye Eri olmak üzere toplam 140 personel alımı yapacacağını ilan etti. İlana göre alımlara, lisans, önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek. 

Yayımlanan ilana dair kadro detayları şu şekilde,

İtfaiye Eri Kadrosu İçin;

Herhangi bir lisans programından mezun olan adaylar arasından 30 İtfaiye Eri; Herhangi bir ön lisans programından mezun olan adaylar arasından 40 İtfaiye Eri; Lise, meslek lisesi ve dengi okul mezunu olan adaylar arasından 30 İtfaiye Eri alımı yapılacak. 

Zabıta Memuru Kadrosu için;

Herhangi bir lisans programından mezun olan adaylar için 20 Zabıta Memuru; Herhangi bir önlisans programından mezun olan adaylar için 20 Zabıta Memuru yapılacak. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri alım ilanlarına başvuru yapacak adayların aşağıda yer alan başvuru koşullarına haiz olmaları gerekiyor. 

İlan edilen memur kadrolarına atanmak için başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinin (A) fıkrasında belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

Genel Şartlar

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak, İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak, Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak.

KPSS ve Eğitim Şartı

İlan edilen itfaiye eri kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2016 yılı KPSSP3, KPSSP93, KPSSP94 Kamu Personel Seçme Sınavlarına girmiş ve az 70 almış olmaları talep ediliyor. 

Özel Şartlar

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesi ve Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15/A maddesindeki özel şartlara göre, zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

İtfaiye eri kadrolarına atanacaklar için sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları.

İtfaiye eri kadrolarına atanacaklar için itfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURU EVRAKLARI

İlana başvuru yapmak isteyenlerden talep edilen başvuru evrakları arasında; İş Talep Formu Kurumumuzdan temin edilecektir. Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının fotokopisi, Diploma veya Mezuniyet belgesinin fotokopisi, Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin fotokopisi, KPSS Sonuç Belgesinin çıktısı, Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı, İtfaiye eri kadrosuna atanacaklar için en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı, 2 Fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak), bulunuyor. 

BAŞVURU SÜRECİ

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri kadrolarına başvuru yapacak adaylar başvurularını 28 Mayıs tarihinden 15 Haziran tarihine kadar (mesai günlerinde saat 09:00-17:00 arasında), yapacaklardır. 

İlana başvurular başvuru evrakları ile birlikte Van Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum

  1. yine mi yaş şartı. 2010 yılında kopya mağduruyduk şimdi de yaş şartı mağduru oluyoruz.