Personel Alımı

KPSS Şartı Olmadan Başvuru Yapabileceğiniz Devlet Memuru Alım İlanları

KPSS şartı olmadan yayımlanan devlet memuru alım ilanı yayımlayan kamu kurumları çok sayıda pozisyonda alım yapıyorlar. 

Devlet kurumları tarafından yapılan bu devlet memuru alımlarında hem memur pozisyonlarında alım yapılıyor hemde işçi kadrolarına. Memur pozisyonları için yayımlanan alım ilanlarında ise onlarca çok sayıda kadroda alım ilanı bulunuyor. 

Bu alım ilanlarını ve bu ilanların dışındaki işçi alımlarına dair ayrıntılar şu şekilde,

KPSS ŞARTSIZ MEMUR ALIMI YAPACAĞINI İLAN EDEN KURUMLAR

KPSS şartı olmadan memur alım ilanı yayımlayan kurumlardan ilk ikisi Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı. Adalet Bakanlığı yayımladığı bir ilan ile hem ilkokul mezunu hemde KPSS şartsız memur alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık alımlarında Tercüman Bilirkişi kadrolarına alım yapacağını ilan etti. Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı ilanında sözleşmeli er, uzman onbaşı alıyor. Bu kadrolar için ise KPSS şartı aranmıyor. 

Bu iki bakanlığın dışında KPSS şartsız alım yapacağını ilan eden 6 farklı belediye başkanlığı bulunuyor. Bu kurumlar yayımladıkları ilanlar ile yüzden fazla memur ve işçi alımı yapacaklarını ilan ettiler. Bu alımlarda yer alan kadrolar şunlar; Vakıf Müdürü, Sosyal Çalışmacı, Büro İşçisi, Şoför, Temizlik İşçisi, Çöp Toplama Aracı Şoförü, Çöp Toplama Personeli. Büro Personeli. 5 farklı meslek grubu için Erbap Usta, İş Makinesi Operatörü, Elektrikçi, Demirci, Güvenlik Görevlisi, İç Mimar, Futbol Antrenörü, Elektrik Mühendisi, Sosyolog, Kimyager, Şoför, Garson, Güvenlik Görevlisi, Sayaç Okuma Personeli, Atık Toplama Personel.

Yukarıda yer alan kadrolara alım yapacak kurumlar ise Edirne Belediyesi, Bartınkuruca Şile SYDV, Batman Belediyesi, Bitlis Hizan Belediyesi, Çanakkale Biga, İstanbul Kadıköy Belediyesi, İzmir Bornova Belediyesi.

Bu kurumlar ve kadrolara ek olarak ayrıca İŞKUR üzerinden yayımlanan bazı alım ilanları bulunuyor. Bu alım ilanları günlük olarak güncelleniyor. O alım ilanlarına da haberimizin altında yer alan bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz. 

BAŞVURU KOŞULLARI

KPSS şartsız yapılan memur alım ilanlarına başvuruda bulunacak adayların aşağıda detaylı bir şekilde aktardığımız genel başvuru koşullarına dikkat etmeleri gerekiyor. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, alım yapılacağı pozisyon için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak. Varsa KPSS puan şartını sağlamak.