Personel Alımı

KPSS Şartı Olmadan Kamu Personeli Alım İlanı Yayımlayan Devlet Kurumları (Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu)

Türkiye geneli farklı şehirlerde yer alan kamu kurumları yayımladıkları ilanlar ile kadrolarında personel açığı bulunan birimlerinin bu eksikliklerini gidermeyi amaçlıyorlar. 

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza çeşitli platformlar üzerinden yayımlanan ve KPSS şartı olmadan yayımlanan belediye ve diğer kurumların kamu personeli alım ilanlarını derledik. Söz konusu ilanlara dair bilinmesi gereken tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. 

ALIM YAPACAĞINI AÇIKLAYAN BELEDİYELER

Kamu personeli alımı için ilan yayımlayan kurumlar arasında, Konya Akşehir Belediyesi, Zonguldak İl Özel İdaresi, İzmir İzenerji İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Burdur BAHTAŞ, İstanbul Beykoz Belediyesi ve Konya Taşkent Belediyesi yer alıyor. 

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR

6 farklı devlet kurumu tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanında lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri pozisyonlar bulunuyor. Hatta bazı kurumlar alım yapacakları pozisyonlara göre adayların  sadece ilkokul mezunu olmalarını yeterli görüyor. 

İlan metinlerinde yer alan açık pozisyonlar, Destek Personeli, Cankurtaran, Resepsiyon Görevlisi, Temizlik ve Beden İşçsi, Atölye Ustası, İnşaat Mühendisi, Jeoloji Mühendisi, Şoför, Aşçı, Güvenlik Görevlisi, Elektrik Ustası, Büro Elamanı, Tekniker, Ustabaşı, Vasıfsız İşçi, Ağır Vasıta Şoförü, Çöp Kamyonu Şoförü, Silahlı Silahsız Güvenlik Görevlisi, Çevre Mühendisi, 

BAŞVURU KOŞULLARI

Belediye ve diğer kurumların ilanlarında yer alan açık pozisyonlara başvuru yapacak adaylar, ilan metinlerinde yer alan koşullara haiz olmaları gerekiyor. Bu koşullar devlet kurumlarına memur alımlarında aranan genel koşullar ile alım yapılacak unvanın gerekliliklerine göre belirlenen özel koşullardır. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Alım yapılacağı açıklanan pozisyon için belirlenen eğitim seviyesinden mezun olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak, alım yapılacağı ilan edilen pozisyonun gerekliliklerini karşılamak.