Personel Alımı

KPSS Şartsız ve En Az Lise Mezunu Ofis ve Santral Memuru, Stadyum Görevlisi, Sağlık Personeli ve İşçi Alım İlanı Yayımladı

İzmir’de yer alan bazı belediyeler ve kamu kurumları Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi üzerinden yayımladıkları ilanlar ile çok sayıda pozisyonda personel alımı yapacaklarını duyurdular. 

Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartının yer almadığı personel alım ilanlarında ayrıca lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabilecekleri kadrolar bulunuyor. 

Kamu personeli alımı için ilan yayımlayan belediyeler ile kamu kurumları, ilanlara başvuru koşulları ve alım yapılacak pozisyonlara ilişkin detayları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

ALIM YAPACAĞINI AÇIKLAYAN KURUMLAR

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımladıkları ilanlar ile personel alımı yapacağını ilan eden kamu kurumları arasında, İzmir Tire Belediyesi, İzmir Urla Belediyesi, İzmir Merbel ve İzmir İzenerji kurumları yer alıyor. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

İzmir Tire Belediyesi İşkur üzerinden 3 farklı ilan yayımladı. Yayımlanan bu ilanlarda yer alan kadroları sizlere aktarıyoruz. Yayımlanan ilan metinlerine göre İzmir Tire Belediyesi, Büro Elemanı, Restoratör, Aşçı, Stadyum Görevlisi, Büro İşçisi, Kat Hizmetleri Personeli, Kepçe Operatörü, Büro Elemanı ve Çöpçü alımı yapacak. 

İzmir Urla Belediyesi yayımladığı bir ilan ile 2 pozisyonda personel alımı yapacağını duyurdu. İşçi pozisyonlarına yapılacak alımlar, Dondurmacı ve Garson kadrolarına yapılacak. 

İzmir İzenerji Kurumu, İşkur aracılığıyla adaylara duyurduğu personel alım ilanında çok sayıda pozisyonda alım yapacağını ilan etti. Kurum tarafından yayımlanan ilanda yer alan kadrolar ise şu şekilde, İklimlendirme, Makine vb. Tekniker, Teknisyen, Tamirci, Şoför, Sıhhi Tesisatçı, Paramedik, Büro Elemanı, Santral Operatörü, Laborant, Makine Resim Konstrüksiyon, İş Makinesi Operatörü, Hemşire, Gassal, Fizyoterapist, Beden İşçisi, Tıbbi Sekreter, 

İzmir Merbel Kurumu yayımladığı personel alım ilanında Satış Personeli alımı yapacağını duyurdu. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Yukarıda alım yapacak kurumları ve alım yapılacak pozisyonlara dair detayları aktardığımız personel alım ilanına başvuru yapacak adayların, her kurum veya belediye tarafından belirlenen başvuru koşullarına haiz olması gerekiyor. 

İlana başvuru yapacak adayların ayrıca Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan koşulları da sağlamaları isteniyor. Bu kapsamda söz konusu bu koşulları genel özellikleri ile sizlere aktarıyoruz. 

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartlarını taşımak, Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak.

BAŞVURU SÜRECİ

Söz konusu ilanlara başvuru süreci devam etmekte olup son başvuru tarihi her bir ilan için farklılık göstermektedir. İlanlara başvuru yapacak adaylar ayrıca aşağıda yer alan ilan metinlerinde yer alan yönergeleri izleyerek başvurularını yapacaklardır.