Personel Alımı

KPSS'siz 4 kamu kurumuna 7 farklı kadroda 174 Kamu İşçisi ve Personeli alınacak! Başvurular başladı

Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler için 4 kamu kurumu tarafından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden KPSS’siz 174 kamu işçisi ve personeli alımı yapılacağı açıklandı.

KAMU KURUMLARI KAMU PERSONEL ALIMI BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yayımlanan kamu personel alım ilanlarına başvuru yapmak isteyen adayların İŞKUR ( https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx )e-şube sayfası üzerinden yapacağı bildirildi.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi tarayıcınızın URL kısmına yapıştırarak gidebilirsiniz. Ardından açılan sayfada iş arayan kısmından kimlik numaranız şifrenizle giriş yapın.  Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada iş ilanlarını tıklayın. Son olarak karşınıza iş arama sayfası çıkacak. Bu sayfada ise işyeri türü yazan kısımda KAMU seçeneğini işaretleyip ARA butonuna tıkladığınız takdirde kamu personel alım ilanlarını göreceksiniz. Karşınıza çıkan ilanlara başvuru şartlarını sağladığını takdirde başvurru yapabilirsiniz.

KAMU PERSONEL ALIMI GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Kamu kurumları tarafından yayımlanan kamu personel alım ilanlarına başvuru yapacaklarda aranan genel başvuru şartları şöyle:

– Türk vatandaşı olmak,

– Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

– Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığıalmıyor olmak.

– Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak (Yapmış olmak, tecilli olmak veya muaf olmak),

– Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile;

     – Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamak.

     – Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.

     – Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak.

     – Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti, veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak,

-. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemek.

– Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek sağlık sorunu olmamak.

KAMU KURUMLARI KAMU PERSONEL ALIMI YAPIYOR

Bİlecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Atabağı Belediye Başkanlığı, Harran Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ve Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak kamu işçisi ve personel alım ilanında hangi kadrolarda alım yapılacağı da belirtildi.

KAMU KURUMLARI HANGİ KADROLARDA ALIM YAPACAK?

 Kamu kurumları tarafından alım yapılacak kadrolar şöyle:

– İç Mekan Ve Mobilya Teknolojisi Teknisyeni  

– Elektrikçi (Genel)(Bakım ve Onarım Elektrikçisi/Endüstriyel Bakım ve Onarımcısı)  

– Büro İşçisi  

– Temizlik Görevlisi  

– Güvenlik Görevlisi  

– Beden İşçisi (Genel)  

– Klinik Destek Elemanı (Hastane)  

KPSS'siz 4 kamu kurumuna 7 farklı kadroda 174 Kamu İşçisi ve Personeli alınacak! Başvurular başladı

KPSS'siz 4 kamu kurumuna 7 farklı kadroda 174 Kamu İşçisi ve Personeli alınacak! Başvurular başladı

KPSS'siz 4 kamu kurumuna 7 farklı kadroda 174 Kamu İşçisi ve Personeli alınacak! Başvurular başladı