Personel Alımı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 1220 Sözleşmeli Kamu Personeli Alım İlanına Kimler Başvuru Yapabilir?

Geçtiğimiz günlerde ilan yayımlayan KYK sözleşmeli kamu personeli alımı yapacağını duyurdu.

Bin 220 sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyurulmasıyla beraber adaylar başvuru şartlarını incelemeye başladılar. Peki başvuru şartları neler? Adaylardan talep edilen genel şartlar arasında neler var işte detaylar…

Kamupersoneli.net olarak KYK sözleşmeli kamu personeli alım ilanına yönelik detayları açıklıyoruz. İşte detaylar…

HANGİ KADROLARA KAÇ PERSONEL ALIMI YAPILIYOR?

Yayımlanan ilana göre alım yapılacak kadrolar ise;

463’ü kadın 293’ü erkek olmak üzere toplam 756 adet Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli, 10 (on) adet Diyetisyen ve 5 (beş) adet Destek Personeli (Şoför) olmak üzere 15 (on beş) adet, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere aşağıdaki Ek-2 sayılı tabloda dağılımı gösterilen 162 (yüz altmış iki) adet Diyetisyen, 44 (kırk dört) adet Psikolog, 162 (yüz altmış iki) adet Büro Personeli, 81 (seksen bir) adet Destek Personeli (Şoför) olmak üzere toplam 449 (dört yüz kırk dokuz) sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağı duyuruldu.

YURT YÖNETİM PERSONELİ ALIMI BAŞVRUU ŞARTLARI

Yurt yönetim personeli alımları için adaylarda bazı şartlar talep ediliyor. Söz konusu bu başvuru şartları ise;

T. C. vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak şartlarına yer veriliyor.

Ayrıca adaylardan talep edilen genel başvuru şartları arasında;

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak (Askerde olan adaylar da sınava başvurabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı ve bakaya durumunda bulunan adayların sınava başvuruları kabul edilmeyecektir, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Arşiv Araştırması yapılmış olmak, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almıyor olmak, (Dul ve yetim aylığı hariç) şartlarına yer veriliyor.

Diğer yandan adaylardan eğitim ve KPSS şartı olarak ise; Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yurtiçindeki veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki programlarının birinden mezun olmak, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları yer alıyor.

464 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

464 Sözleşmeli personel alım ilanında da adaylardan talep edilen genel başvuru şartları arasında ise;

T. C. vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak (Askerde olan adaylar da sınava başvurabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı ve bakaya durumunda bulunan adayların sınava başvuruları kabul edilmeyecektir.) şartları talep ediliyor.

Ayrıca adaylardan talep edilen genel başvuru şartları arasında ise;

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Arşiv Araştırması yapılmış olmak,Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almıyor olmak, (Dul ve yetim aylığı hariç) şartlarına yer veriliyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan ilana başvurular 9 Mayıs 2018 tarihinde başladı ve 18 Mayıs 2018 tarihinde sona erecek.

Ayrıca adaylar yayımlanan personel alım ilanına başvurularını; Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamında yapacakları ifade edildi…