Personel Alımı

Kültür Bakanlığı 785 Memur Alımı Yapıyor ! Başvurular Sona Eriyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı geçtiğimiz aylarda bünyesine personel alımı yapacağını duyurumuş ve TV programında yapılan açıklamaların ardından resmi duyuru Eylül ayında yayımlanmıştı.

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Söz konusu personel alımı 25 Eylğl 2019 tarihinde başladı. Ancak söz konusu başvurular bugün itibari ile sona eriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı toplamda 785 personel alımı yapacak. Bu alımlar 500 Kütüphaneci, 25 Arkeolog, 25 Müze Araştırmacısı, 50 Mühendis , 50 Şehir Plancısı, 50 Tekniker, 20 Mütercim kadrolarında gerçekleştirilecek.

GENEL ŞARTLAR

İlana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. İşte adaylarda aranan şartlar:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen şartları taşımak

ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme sınavından ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak,

Son başvuru tarihi itibari ile eğitimini tamamlamış olmak,

Alım yapılacak pozisyona göre gerekli eğitim programlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

25 Eylülde başvuruları başlayan ilana 9 Ekim itibari ile başvurular sona eriyor İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını Bakanlığın www.kulturturizm.gov.tr internet adresinin ana sayfasında bulunan “Sınav Başvuru Sistemi” başlıklı linkten başvurularını gerçekleştireceklerdir.

SINAV DETAYLARI

Kültür bakanlığı sınava katılacak adaylar için açıklama tarihi ile ilgili herhangi bir tarih vermedi. Giriş sınavına katılacak adayların listesi Bakanlık (www.kulturturızm.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecektir. Bunun yanı sıra adayın en son aldığu puan ile aynı puana sahip adaylar da sınava çağırılacaktır ve sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirim yapılmayacaktır.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.