Personel Alımı

Lise Mezunu 1583 Zabıt Katibi Alımı Başvuruları Başladı ! Kimler Zabıt Katibi Olabilir ?

 Lise Mezunu 1583 Zabıt Katibi Alımı Başvuruları Başladı ! Kimler Zabıt Katibi Olabilir ?

Adalet Bakanlığı’nın adaylar tarafından merakla beklenen ilanı Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasından yayımlandı. Adalet Bakanı Sn. Bekir Bozdağ’ın şubat ayında verdiği zabıt katibi alımı için ilk aşama başlamış oldu. Bilindiği gibi Adalet Bakanı Sn. Bekir Bozdağ 2016 Yılı içerisinde 3 bin zabıt katibi alımı yapılacağını dile getirmişti.

Bu alımlardan Kısa zaman sonra tekrar bir zabıt katibi ilanı yayımlanabilir. Adalet Bakanlığı 1560 ‘ı Sözleşmeli, 26’sı kadrolu olmak üzere toplam 1583 Zabıt Katibi alımı yapacak.

Zabıt Katibi Alımları için başvurular bugün itibariyle (22 Ağustos 2016) başladı ve 5 Eylül 2016 Pazartesi Mesai bitimine kadar sürecek. Zabıt Katibi alımı için başvuruda bulunacak adayların başvuru genel şartları ve zabıt katibi alımı için belirtilen özel şartları taşıması gerekiyor.

Zabıt Katibi Alımı Başvuru Genel Şartları Nelerdir?

Genel Şartlar:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 29 Ağustos 2016 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans mezunları içinKPSS-2016, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak, (lisans mezunları için 1 Ocak 1981, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1979 ve sonrası doğumlu olanlar)

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

d) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

e) 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı

yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak,

g) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Başvurular için Özel Şartlar

A-Sözleşmeli zabıt kâtibi pozisyonlarında istihdam edilebilmek ve zabıt kâtibi kadrosuna atanabilmek için ;

a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

b) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibariyle Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

c) Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı ilgili adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)

Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.

Bir Yorum

  1. 39 yasindayim bu yas sinirindan dolayi is bulunmuyor, devlet bir sey yapsin

  2. önlisans mezunuyum 2016 kpss giricem 2014e girmedim başvurma şansım yok mu yanii bu ne saçmalık

  3. Sayın Cumhur başkanım,ben 52 yaşındayım.Lise mezunuyum bir ise girmek istiyorum.Doğumdan sonra sigorta girişim var,bize dogum borçlanması ne zaman gelecek.Saygilarimla

  4. Önlisans cocuk gelisim mezunuyum. Nasil basvuru yapabilirim..artik bu ülkeye bizler gibi bayragina ülkesine bagli insanlar alınsin 3. 5 puan eksik aldi diye issiz kalmasin duyun sesimizi:(

  5. sayın cumhurbaşkanım işsizim iş arıyorum lütfen bi yardımcı olun çok ihtiyacım var siz isteseniz yaparsınız