Personel Alımı

Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu 140 İtfaiye ve Zabıta Memuru Alımı Yapılıyor

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı yayımladığı bir ilan ile kadrosunda personel açığı olan birimlerinde görevlendirmek üzere Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri alımı yapacağını açıklamıştı. 

Kurum tarafından yayımlanan ilanda alımların KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacağı açıklanmıştı. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza söz konusu ilana başvuru yapmak isteyen adayların yapmaları gereken işlemlere dair detayları aktarıyoruz. 

KADRO DETAYLARI

Söz konusu ilana göre Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, KPSS’den en az 70 alan adayların başvuru yapabileceği 140 memur alımı yapacağını açıklamıştı. İlana göre alım yapılacak kadro detaylarında 100 İtfaiye Eri ve 40 Zabıta Memuru alımı yapılacak. 

Lise mezunu adaylar yayımlanan ilanda 30 İtfaiye Eri alımı için başvuru yapabilecekler. Önlisans mezunu adaylar ise 40 İtfaiye Eri ve 20 Zabıta Memuru alımı ilanı için başvuru yapabilecek. Lisans mezunu adaylar ise 30 İtfaiye Eri ve 20 Zabıta Memuru alım ilanına başvuru yapabilecekler. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla adaylara duyurulan personel alım ilanına başvuru yapacak adayların ilan metninde yer alan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. Bu başvuru kaşuları Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan şartlar ile alım yapılacak kadrolara göre belirlenen koşullardan meydana geliyor. 

Genel Koşullar; Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak, İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak, Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak., KPSS’den en az 70 almış olmak, 

Özel Koşullar; zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. 

BAŞVURU SÜRECİ 15 HAZİRAN’DA SONA ERECEK

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını 15 Haziran tarihine kadar Van Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına şahsen yapabileceklerdir. 

Bir Yorum

  1. Ben böyle saçmalık görmedim. Kamu personeli artık bunu dile getir neden oraya gitmek zorundayız. Neden elektronik ortamda basvuramiyoruz. Kimileri çalışıyor, kimilerinin yol parası yok, kimileri ailesini bırakıp gidemiyor, kimilerinin hastası var, kimilerinin kalacak yeri yok… Neden şahsen başvuru yapmak zorunda kalıyoruz ve neden şeffaf bir ortamda puanlar herşey belli bir şekilde başvuru olmuyor, neden Van B.Bld yetkililerinin insafına kalıyoruz. Sonucta onaların orada tanıdıkları hepsi torpilli olacak ve onca masraf tabi masraf bi tarafa

  2. Ya Allah aşkına zabıtaya itfaiye erine 70 puan bari puanı biraz aşağıya çekin kamuda onbinlerce okuma yazma bilmeyen insanlar var bari 65 yapın kamuda onbinlerce fetocu var Belkide daha fazla bari onları çıkarın garibanlari vatan sever hâk eden insanları alın tâbi torpilsiz düşük puandan başlayarak düşük puandan başlayın yine yine yüksek puanla alın kardeşim bir puan bile bir puandır..

  3. Yahu kaç saatlik yoldayım ben ne diye şahsen başvuru yapiyoruzki elektronik ortamda hersey yapılabiliyor zaten