Personel Alımı

Maliye Bakanlığı 100 memur alımı ilanı başvuruları sona eriyor

Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinden 26 Aralık 2016 tarihinde yayımladığı ilanla 100 memur alımı yapacağını duyurmuştu. Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra teşkilatında yer alan Muhakemat Müdürlükleri ve Hazine Avukatlıklarındaistihdam etmek üzere yazılı ve sözlü sınav ile 100 Hazine Avukatı alacak. Maliye Bakanlığı 100 memur alımı ilanına başvurular 9 Ocak 2017 tarihinde başladı ve 20 Ocak 2017 tarihinde sona eriyor.

Alım yapılacak personel: 100 Hazine Avukatı alımı yapılacaktır.

Başvuruda aranılan şartlar:
-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
– Hukuk fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olmak,
– Avukatlık ruhsatını haiz olmak,
– KPSS (B) Grubu kadrolar için yapılan 22/05/2016 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden 70 veya üzeri puan almış olmak,
– Başvuruyu süresi içerisinde yapmış olmak.

Giriş sınavı detayları: Giriş sınavının yazılı bölümü 19 Şubat 2017 tarihinde (Pazar günü) saat 10:00’da Ankara’da yapılacaktır.

Başvuru tarihi ve yeri: Maliye Bakanlığı 100 memur alımı ilanına başvurular 9 Ocak 2017 tarihinde başladı ve 20 Ocak 2017 tarihinde sona eriyor. Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) ile Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü (www.bahum.gov.tr) internet sayfalarında yer alan “BAHUM Sınav Sistemi” üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Adayların başvuru formunun çıktısını imzalayarak posta yoluyla veya elden bu duyurunun “İletişim Bilgileri”nde belirtilen adrese teslim etmeleri veya Bakanlık Genel Evrakına ulaştırmaları gerekmektedir.