Personel Alımı

Maliye Bakanlığı 500 Kamu Personeli Alımı İçin Başvurular Başlıyor

Maliye Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde bir ilan yayımlanmıştı. Yayımlanan ilanda Maliye Bakanlığının 500 Vergi Müfettiş Yardımcısı alımı yapacağı ifade edildi. 

Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanına başvurular başlıyor. Bu bağlamda kamupersoneli.net olarak Maliye Bakanlığı kamu personeli alım ilanının detaylarını başvuru ayrıntılarını ve genel şartlarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

GENEL ŞARTLAR

Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda adaylarda bazı şartlar arandığı ifade edildi. Söz konusu alım ilanına başvuru yapacak olan adayların bu şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Adaylarda aranan şartlar ise şöyle oldu:

– 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak. 

– Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1983 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak), 

– Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, 

– En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak. 

– Daha önce Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavına katılmamış veya en fazla iki kez katılmış olmak. 

– Başvuruyu, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığınca yayımlanan Giriş Sınavı Duyurusunda belirtilen şartlara uygun olarak süresi içerisinde yapmış olmak. 

– 21-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı için Sınava İlişkin Bilgiler bölümünün 3’üncü bendinde belirlenen puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, başvuru yapanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 2500 aday arasında bulunmak. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.) 

– Sağlık durumunun Türkiye’nin her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olduğuna dair yazılı beyanda bulunmak. 

– Yapılacak soruşturma sonucunda Vergi Müfettişliği mesleğinin gerektirdiği nitelikleri haiz bulunduğu anlaşılmış olmak.

BAŞVURU DETAYLARI

Maliye Bakanlığı kamu personeli alım ilanına başvurular 2 Temmuz 2018 tarihinde başlayacaktır. Ayrıca başvurular 20 Temmuz 2018 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar önce kendi el yazıları ile özgeçmiş hazırlayacaklardır. Adaylar bu hazırladıkları özgeçmişleri ile Sınav Başvuru Formunun bilgisayar çıktısını imzalayarak yazılı sınav saatinden önce sınava girecekleri salonun görevlisine teslim edeceklerdir.

Bir Yorum

  1. Bu resmen dalga geçmek lisans ve en 80 almış olmak demek şartları imkansıza yakın yapıp insanların umutlarını söndürmektir