Personel Alımı

Maliye Bakanlığı 60 KPSS Puanıyla Kamu Personeli Alıyor (Kimler Başvuru Yapabilir?)

Kamu kurumları tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarından birisi de Maliye Bakanlığı tarafından yayımlandı. 

Maliye Bakanlığı yayımladığı duyurusunda Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sıralamasına göre kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. İlana göre söz konusu ilana, KPSS’nin ilgili puan türünden en az 60 alan adaylar başvuru yapabilecek. 

Peki ilanda yer alan bilgilere göre adaylardan talep edilen diğer koşullar neler?

ALIMLAR 3 FARKLI KADRODAN

Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan kamu personeli alım ilanına göre, alımlar 3 farklı kadrodan yapılacak. 

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı emrinde görevlendirileceği duyurulan alımların Mühendis, Çözümleyici ve Programcı pozisyonlarına yapılacağı ve bu pozisyonlar için 13 personel istihdamı yapılacağı açıklandı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Maliye Bakanlığı kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak adayların başvurularını yapabilecekleri son tarih 20 Nisan olarak duyuruldu. 

Adayların 20 Nisan tarihine kadar Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yayımlanan Başvuru Formu’nun eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra yine kurumun web sayfası aracılığıyla elektronik olarak başvuru yapacaklar. 

İLANA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Devlet kurumlarında görev almak isteyen adayların öncelikle Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. 

Bu koşullar genel koşullar olmakla beraber tüm adaylarda aranan koşullardır. 

Bu koşullar arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları haiz olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış, muaf veya en az 1 yıl tecilli olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak.”7 şartları bulunur. 

Yukarıda yer alan koşulların dışında adayların ayrıca Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen özel koşulları da sağlamaları gerekiyor. 

Bakanlık tarafından alım yapılacak unvanlara göre belirlenen koşullar şu şekilde,

2016-KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Kamu kurumunda ya da özel sektörde bilgi işlem alanında en az 1 yıl çalışmış olmak ve her bir kadro için ayrı ayrı belirlenen eğitim şartını sağlamak. 

Bir Yorum

  1. 68 puanla EKPSS' yi kazandım
    Maliye Bakanlığına memur olmak için bekliyorum
    Ankara'da çalışmak çok iyi olacaktır inşaAllah