Personel Alımı

Maliye Bakanlığı GİB 935 Kamu Personeli Alımı İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile üç ayrı ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre toplamda 935 kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. 

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanların detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. Peki ilanlara başvurular ne zaman başlayacak? İşte tüm detaylar…

İLANLARIN DETAYLARI

Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre Müfettiş Yardımcısı, Gelir Uzman Yardımcısı ve Avukat alımı yapılacaktır. Bu ilanların detayları ise şöyle:

500 Vergi Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacaktır. Söz konusu alımlarda Vergi Denetim Kurulu Başkanlığına (A) grubu kadrolara atanmak üzere KPSSP17, KPSSP18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP27, KPSSP28, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türü şartları aranmaktadır.

Gelir İdaresi Başkanlığına (A) grubu kadrolara atanmak üzere Gelir Uzman Yardıcmısı alımı yapılacaktır. Bu bağlamda KPSSP48, KPSSP3 ve KPSSP12 puan türlerinden toplam 400 personel alınacaktır.

Gelir İdaresi Başkanlığına, vergi dairesi başkanlıklarında istihdam etmek üzere KPSSP3 puan türünden 35 avukat alımı yapılacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Peki ilanlara başvurular ne zaman başlayacak? Konu ile ilgili olarak 500 Vergi Müfettiş Yardımcısı alım ilanına başvurular 2 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak ve 20 Temmuz 2018 tarihine kadar devam edecektir. 

Ayrıca Gelir Uzman Yardımcısı alım ilanına başvurular 10 Temmuz 2018 tarihinde başlayıp 19 Temmuz 2018 tarihinde sona erecektir. Bunun yanı sıra avukat alımı için adaylar başvurlarını 19 Haziran’dan itibaren yapmaya başlayacak ve söz konusu başvurular 28 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecektir.