Personel Alımı

Maliye Bakanlığı Kamu Personeli Alımı Yapıyor ! İşte Başvuru Detayları

Maliye Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Maliye Bakanlığı KPSS en az 70 puan ile Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde avukat kadrosu için 35 kamu personeli alımı yapılacağını ifade etti. 

BAŞVURU DETAYLARI

Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular 19 Haziran 2018 tarihinde başlamıştı. Söz konusu alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 28 Haziran 2018 tarihine kadar yapabileceklerdir. 

Peki söz konusu alım ilanına başvurular http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi” ne kayıt olarak gerçekleştirilecektir. Adaylar web adresinde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurarak başvurularını gerçekleştireceklerdir.

GENEL ŞARTLAR

Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. 

Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Bu bağlamda ilana başvuru yapacak olan adaylarda Maliye Bakanlığı tarafından şu şartlar aranmaktadır:

– 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, 

– En az dört yıllık lisans eğitimi veren bir hukuk fakültesini bitirmiş olmak, 

– Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, 

– 01.01.2018 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1983 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak), 

– Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,

– Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak, 

– ÖSYM tarafından 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) Grubu KPSSP3 türünden 70 (yetmiş) ve üzeri puan almış olmak, 

– Süresi içinde başvuru yapmış olmak