Personel Alımı

Maliye Bakanlığı ve BDDK En Az Lise Mezunu Memur Alımı Yapıyor!

Maliye Bakanlığı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımladıkları ilanlar ile memur alımı yapacaklarını duyurdular. 

Yayımlanan ilanlarda yer alan kadrolar, adaylarda aranan genel şartlar ve başvuru sürecine dair bilgileri haberimizde aktarıyoruz. 

İKİ KURUM İÇİN ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

İki kurum yayımladıkları ilanlarda adaylarda aradıkları genel şartları ayrı ayrı belirttiler. İki kurum içinde ortak olan genel şartları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz.

Açıklanan genel şartlar arasında, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak maddeleri yer aldı.

MALİYE BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında 2 farklı kadroda personel alımı yapılacağı duyuruldu. Tekniker ve teknisyen alımı için yayımlanan ilanda yer alan özel şartlar ise şu şekilde açıklandı.

Özel Şartlar,

Teknisyen Alım İlanı için eğitim şartı; İlana başvuru yapacak adayların, orta öğretim kurumlarının Sıhhi Tesisat ve Kalorifer, Sıhhi Tesisat – Isıtma, Sıhhi TesisatKalorifercilik-Isıtma, Tesisat Teknolojisi (Isıtma ve Sıhhi Tesisat) alanlarından birinden mezun olmaları gerekiyor.

Tekniker Alım İlanı için eğitim şartı; İlana başvuru yapacak adayların; Üniversitelerin Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz, Doğalgaz ve Isıtma, Sıhhi Tesisat, Tesisat Teknolojisi, Yapı Tesisat Teknolojisi ön lisans programlarının birinden ya da İklimlendirme – Soğutma, Soğutma ve Havalandırma, İklimlendirme Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi ön lisans programlarının birinden mezun olmaları gerekiyor.

Başvuru Süreci

Maliye Bakanlığı personel alım ilanına başvurular, 15 Aralık 2017 tarihine kadar www.pergen.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Detaylar için TIKLAYINIZ

BDDK PERSONEL ALIM İLANI

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu tarafından yayımlanan personel alım ilanına adaylar, İstatikçi, mühendis, hemşire, memur, arşiv memuru, sekreter ve teknisyen kadrolarından başvuru yapabilecekler. BDDK personel alımları için kadrolara göre KPSS şartı arıyor işte detaylar

KPSS şartı

BDDK personel alım ilanında kadrolara göre KPSS puanı şartı aranıyor. Bu şarta göre, istatikçi, mühendis, memur kadroları için istenen puan 80 olarak açıklanırken memur, sekreter ve teknisyen kadroları için aranan KPSS puanı 70. 

Başvuru Süreci