Personel Alımı

Mart Ayı En Az Lise Mezunu Memur ve İşçi Alım İlanları (KPSS'li KPSS'siz)

Devlet bünyesinde hizmetlerinde devam eden kurumlar Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu veya kendi resmi internet siteleri üzerinden ilan yayımlayarak kadro eksikliklerini tamamlayacak olan kurumlar personel alımı yapacaklarını duyurdular.

Söz konusu farklı eğitim seviyelerinden mezun olan adayların başvuru yapabilecekleri personel alım ilanında farklı pozisyonlara ve kadrolara yer verilmekte.

Devlet kurumlarınca yayımlanan personel alım ilanlarını Kamupersoneli.net mobil uygulamamızın yanı sıra Facebook ve Twitter hesaplarımız ile ziyaretçilerimizle paylaşmaya devam ediyoruz.

DEVLET KURUMLARI MEMUR ALIM İLANLARINDA ARANAN BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

Kamu kurumları ve kuruluşları tarafından yayımlanan memur personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan istenilen şartların yerine getirilmesi istenilmekte. Bununla beraber koşullar arasında devlet kurumlarına memur alımlarında adaylardan talep edilen genel başvuru şartları kurumlar tarafından ilan yayımlanarak duyuruldu. Söz konusu her kurum kendi başvuru şartlarını açıklarken kadrolara göre özel şartlarıda başvuru yapacak adaylardan istiyor.

Söz konusu haberimizde kamu kurumlarına memur alımlarında arana genel başvuru şartlarını ve kurumlar tarafından ilan yayımlanarak talep edilen genel bilgileri aktaracağız. İlanlara başvuru yapmak ve şartları incelemek için alt kısımda size vereceğimiz tablo ile erişim sağlayabilirsiniz.

MEMUR ALIMLARINDA ARANAN GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan ilanlarda adaylardan talep edilen genel başvuru şartları ise; 

T.C. Vatandaşı olmak, kamu kurumları tarafından ilanlarda belirlenen yaş şartını taşımak, kurumların belirlediği unvanlara göre öğrenim şartını taşımak, kamu haklarından mahrum olmamak,

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak, 

Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak, Kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak.