Personel Alımı

MASAK 250 Maliye Uzmanı Alımı İçin İlan Yayımladı

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı resmi internet sayfası aracılığıyla bir ilan yayımladı. 

Yayımlanan ilana göre, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) bünyesine naklen atama yönetimi ile 250 Maliye Uzmanı alımı yapılacak. İşte detaylar,

MASAK NAKLEN ATAMA YÖNTEMİ İLE 250 MALİYE UZMANI ALACAK

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı’nca yayımlanan duyuruda, söz konusu alımlara ilişkin olarak 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun geçici 3 üncü maddesi hükümleri çerçevesinde, 250 Maliye Uzmanı kadrosuna kurumlar arası naklen atama suretiyle Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı bünyesinde istihdam edilecekler için sınav düzenleneceği bildirildi. 

SÖZ KONUSU İLANA BAŞVURU KOŞULLARI

Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda açıklanan Maliye Uzmanı kadrosuna başvuru yapacak adayların, yayımlanan duyuruda yer alan koşulları sağlamaları gerekiyor. Söz konusu duyuruda başvuruda bulunacak adaylara ilişkin yayımlanan koşullarda şu ifadeler kullanıldı. 

”05/12/2017 tarihi itibarıyla mesleğe özel yarışma sınavı ile girmiş ve yeterlik sınavıyla atanmış olmak şartıyla, 657 sayılı Kanunun 152 nci maddesinin “II-Tazminatlar” kısmının “A-Özel Hizmet Tazminatı” bölümünün (e), (f), (g) ve (ğ) bentlerinde sayılan kadro unvanlarında ya da Bankalar Yeminli Murakıplığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu veya Sermaye Piyasası Kurulu Uzmanlığı kadro unvanında bulunmak.”

BAŞVURULAR NASIL YAPILCAK?

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı, Maliye Uzmanı alımına ilişkin yayımladığı duyurusunda başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin de açıklamalarda bulundu. 

Yayımlanan duyuruda başvuruda bulunacak adayların başvurularını, Bakanlığın internet adresinde (www.maliye.gov.tr) yer alan “Başvuru Formu” ve “Özgeçmiş” belgesinin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması ve istenilen belgelere (Varsa YDS Belgesi ve Çalışmakta olduğu kurumdan alınacak Hizmet Belgesi) fotoğraf eklenmek suretiyle 12 Şubat ve 12 Mart (en geç saat 17:30’a kadar) tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacağı ilan edildi.