Personel Alımı

Mayıs Ayı İçerisinde 60 KPSS Puanıyla ya da KPSS Şartsız Başvuru Yapabileceğiniz Memur Alım İlanları

Bilindiği üzere Türkiye geneli farklı şehirlerde faaliyet gösteren kamu kurumları yayımladıkları kamu personeli alım ilanları ile kadrolarında bulunan personel ihtiyacını gidermeyi hedefliyorlar. 

Çeşitli yöntemlerle adaylara duyurulan bu personel alım ilanlarının bazıları Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartıyla yapılırken bazı kurumlar adaylardan KPSS puanı talep etmiyorlar. 

Başvuru süreci halen devam eden söz konusu personel alım ilanlarına dair tüm bilinmesi gerekenler şu şekilde,

HANGİ KURUMLAR PERSONEL ALIMI YAPIYOR?

Kendilerine ait internet siteleri, Devlet Personel Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yayımladıkları ilanlar ile kamu personeli alımı yapacağını duyurulan kurumların listesi şöyle, 

Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Karasu Belediye Başkanlığı, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, Çivril Belediyesi, Göynücek Geldingen Sulama Birlik Başkanlığı, Işıklar Belediye Başkanlığı, Bingöl Öğretmen Evi Müdürlüğü, Manyas Sulama Birliği Başkanlığı, Kadışehri Belediye Başkanlığı, Ankara Polis Moral Eğitim Merkez Müdürlüğü, Bahşılı Belediye Başkanlığı, Polat Sulama Birliği Başkanlığı, Çukurca Belediye Başkanlığı, Erdek Belediye Başkanlığı Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü Gençlik ve Spor Bakanlığı, Posta Ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ve Kredi ve Yurtlar Kurumu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesii, Trakya Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi

KAMU PERSONELİ ALIM İLANLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlete bağlı kurumlara tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına başvuru yapacak adayların, Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan ilgili maddeleri sağlamaları gerekiyor. 

Adayların bu maddelerin dışında ayrıca ilanı yayımlayan kamu kurumu tarafından talep edilen ve ilan metninde adaylara duyurulan tüm özel koşullara da haiz olması gerekiyor. Söz konusu bu koşulları siz okuyucularımıza genel olarak aşağıda aktarıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak, Erkek adaylar için, askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Herhangi bir kamu kurum veya kuruluşunda çalışıyor olmamak, İlana konu hizmeti gerçekleştirmeye engel teşkil edecek bir rahatsızlığı ya da engeli bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak.

Kamu kurumları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan talep edilen özel şartları da sizlere aktarıyoruz. Ancak bu özel şartların dışında da kurumlar adaylardan alım yapılacak unvanın gerekliliklerine göre bazı şartlar talep edebilirler. Bu özel şartlara da haberimizin altında bulunan bağlantılarla ulaşabilirsiniz. 

Kurum tarafından alım yapılacak kadroya göre belirlenen ilgili eğitim seviyesinden mezun olmak (lise, önlisans veya lisans mezunu olmak), Talep ediliyorsa belirlenen KPSS puanına sahip olmak (bu haberimizde yayımladığımız ilanlar için bu şart 60 puan ya da KPSS şartsız), kurum tarafından istenilen belge ve sertifikalara sahip olmak, ikamet şartını varsa bu şartı sağlamak ve kurumun belirlediği yaş aralığında bulunmak.