Personel Alımı

Mayıs Ayında Kamuya Binlerce İşçi ve Memur Alımı Yapılıyor (KPSS'li, KPSS'siz ve En Az Lise Mezunu)

Devlet bünyesinde hizmet veren kurumlar tarafından personel alım ilanları yayımlanmaya devam ediyor.

Devlet Personel Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan ilanlarla beraber kadrolarında eksik bulunan kamu kurumları memur ve işçi alımı yapacağını duyurdu.

İlanlara göre farklı eğitim seviyelerinden mezun adayların başvuru yapabilecekleri başvuru şartlarına yer verilirken adayların en az lise mezunu olması gerektiğine yer verildi.

Kamupersoneli.net olarak derlediğimiz ilanları inceleyebilir ve başvuru şartlarına uyumlu olduğunuz taktirde başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Devlet kurumları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarını sizler için paylaşırken bizleri kamupersoneli.net mobil uygulamamızın yanı sıra Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilir ve ilanlar ve gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

ADAYLARDAN TALEP EDİLEN ŞARTLAR

Kamu kurumları ve kuruluşları tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan bazı şartlar talep ediliyor.

Genel başvuru şartları istenilirken ayrıca adaylardan kadrolara göre özel başvuru şartları talep edilebilmekte.

PEKİ GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Devlet Personel Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan kamu personeli alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan istenilen genel başvuru şartları ise;

”657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesinde yer alan koşulları taşımak. Türk Vatandaşı olmak, Kurum tarafından belirlenen yaş şartlarını taşımak, Kurum tarafından belirlenen ve alım yapılacak unvana göre öğrenim şartlarını taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak, 

Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak, Kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak” olarak açıklandı.