Personel Alımı

MEB 1535 Personel Alımı Yapıyor! (Engelli ve Eski Hükümlü)

Kamupersoneli.net olarak memur ve işçi alım ilanlarını sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Söz konusu bu haberimizde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 1002 engelli işçi, 533 eski hükümlü işçi alım ilanlarıyla alakalı olarak detayları paylaşıyoruz.

MEB 1002 PERSONEL ALIM İLANI DETAYLARI

“Milli Eğitim Bakanlığına bağlı merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde sürekli işçi kadrolarında çalıştırılmak üzere, çeşitli mesleklerde engelli, eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak derecede yaralanan işçi alınacaktır.” ifadeleri yer aldı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yayımlanan ilanlarda adaylardan talep edilen genel başvuru şartları;

1. Türk vatandaşı olmak.18 yaşını doldurmuş olmak, Affa uğramış olsalar dahi devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkum olmamak.

Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak, Yaptırılacak arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak, Askerliğini yapmış olmak, Her aday, İŞKUR’da yayınlanan listede bir işyeri ve bir meslek koluna başvurabilir, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya melüllük ayılığı almamak.

Sınavda başarılı olan adayların, çalıştırılacağı meslek kolunda çalışmasında sakınca olmadığına dair durumunu sağlık raporu ile belgelendirmek.

İşe alınanlarda deneme süresi 30 gündür, Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir, diğer hususlarda ilgili mevzuat/yönetmelik hükümlerine hareket edilir.

MEB 533 PERSONEL ALIM İLANI DETAYLARI

MEB tarafından yayımlanan bir diğer ilanda ise;

“Milli Eğitim Bakanlığına bağlı merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde sürekli işçi kadrolarında çalıştırılmak üzere, çeşitli mesleklerde engelli, eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak derecede yaralanan işçi alınacaktır.” ifadelerine yer verildi.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yayımlanan ilanda adaylardan talep edilen genel başvuru şartları şöyle;

“Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, Affa uğramış olsalar dahi devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkum olmamak.

Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak, yaptırılacak arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak, askerliğini yapmış olmak, her aday, İŞKUR’da yayınlanan listede bir işyeri ve bir meslek koluna başvurabilir.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya melüllük ayılığı almamak, sınavda başarılı olan adayların, çalıştırılacağı meslek kolunda çalışmasında sakınca olmadığına dair durumunu sağlık raporu ile belgelendirmek, işe alınanlarda deneme süresi 30 gündür.

Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir, diğer hususlarda ilgili mevzuat/yönetmelik hükümlerine hareket edilir.” olarak açıklandı.

Bir Yorum

  1. sürekli lise mezunu isteniyor lisans ve önlisans alınmıyacak mı

  2. Surekli eski hukumlu engelli ve lise mezunu aliyor.neden unuversite mexunu yok hic.

  3. Birde Üniv. Mezunu insanlarsınız. Özelde bir sürü iş bulma imkanınız var. Peki eski hükümlüler ne yapsınlar işsiz kalıp tekrar mı suç mu işlesinler ?

  4. İşte zihniyet toplumu ben 3 yıldır işe giremedim çünkün sicilim bozuk sizin iş bulma imkanınız var izim böyle 2 yılda bir kuraya ihtiyacımız var

  5. Illa hukumlu olmaniz gerkli olunda heme is bulun :))

  6. Eski hükümlü oldugum icin aylardır iş arıyorum yazıklar olsun böle devlete binde bir şans veriyo