Personel Alımı

MEB Geçici Süreli Öğretici Alımı Yapıyor

Milli Eğitim bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında geçici süreli Arapça öğreticisi alımı yapılacağı ifade edildi. 

Söz konusu alımlara ilişkin genel şartları ve başvuruların nasıl yapılacağını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz;

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda “Proje kapsamında istihdam edilen ve sözleşme imzalanan Geçici Süreli Arapça Öğreticiler, Bakanlığımızca yapılan Öğretmen alımı süreci sonunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Kapsamında atamaları yapılması durumunda; talepleri halinde sözleşmeleri proje idaresi tarafından feshedilerek Bakanlığımızda görevlerine başlayabileceklerdir.” ifadelerine yer verildi. 

GENEL ŞARTLAR

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edinim ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
d) Askerlik hizmetini tamamlamış, bu hizmetten muaf olmak veya bir yıldan fazla askerlik görevini erteletmiş bulunmak,
e) Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

GEÇİCİ SÜRELİ EĞİTİM PERSONELİNE İLİŞKİN HUSUSLAR:

1.  İşin sözleşme süresi 1 (bir) yıl olup 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında sözleşme imzalanacaktır.
2. Geçici olarak görevlendirilecek Arapça Öğreticiler okullarda/kurumlarda derse girecek veya çalışacaktır. Geçici olarak görevlendirildiği okulda/kurumda bu süreyi dolduramazlarsa başka okullarda veya kurumlarda da görevlendirilebilecektir.
3. Geçici olarak görevlendirilen öğreticilerin hizmet alanı sözleşmede belirlenen/belirlenecek iş alanıdır.
4. İşe alınacak geçici süreli eğitim personelinden ayrıca aşağıdaki belgeler istenecektir.

İSTENİLEN BELGELER

Adaylardan başvuru esnasında sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmeyecek, Elektronik Başvuru Formunda beyan alınacaktır. Sözleşmeye davet edilen adaylardan aşağıdaki belgeleri hazır bulundurmaları istenecektir:

1. Adli Sicil Belgesi
2. İkametgâh Belgesi
3. Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Aslı ibraz edilir.)
4. Mezuniyet (Diploma) Belgesinin Fotokopisi (Aslı ibraz edilir.)
5. Askerlik Şubesinden alınan Askerlik Durum Belgesi
6. KPSS Sonuç Belgesi
7. Sağlık Raporu

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu alıma ilişkin başvurular 11 Temmuz 2017 tarihinde başladı ve 16 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular 16 Temmuz 2017 tarihi bitimine kadar (www.meb.gov.tr) (http://pictes.meb.gov.tr/) (http://hbogm.meb.gov.tr/) elektronik adresleri üzerinden yapılacaktır.