Personel Alımı

Memur alımı yapan kamu kurumlarının 2019 Haziran ayı güncel ilanları! Sözleşmeli Kamu personeli alımı iş başvurusu ilanları!

Birçok meslek sahibi ve üniversite mezunu, kendi branşları ile ilgili kamu kurumların personel alım ilanlarını takip ediyor. Gözden kaçırdığınız ilanlar olmasın diye; Bakanlıklar, Belediyeler ve Devlet Resmi Kurumlarının memur alımı ile ilgili yayınladığı tüm güncel alım ilanlarını bu haber içeriğinde tek sayfada sizler için derledik. Kamu personeli alım ilanı yayınlamış kurum ilanlarını gözden kaçırmış olabilirsiniz! İlanların son başvuru tarihleri ve başvuru şartları her bir ilan içeriğinde belirtilmiştir.

Türkiye’de her gün işsizlik büyümeye devam ediyor. Son olarak resmi kurumların yaptığı işsizlik rakamlarına göre; en az ön lisans mezunu sayısı 1 milyonu aşkın işsiz bulunurken genel toplamında 4 milyon 750 bini geçmiş durumda.  Genel tanımlı işsiz sayısı ise 2019 yılında 8 milyon 500 bini aşmış durumda. Türkiye’de genel istihdama yönelik yapılan alım ilanlarına bakıldığında, işsizlik rakamlarını düşürmeye hiçte yardımcı olabilecek bir düzeyde değil.

2019 Yılı Haziran ayında memur alımı yapan kamu kurumları güncel iş ilanlarına bakıldığında yaklaşık 5 bin kamu personeli alımı yapılacaktır.  Sözleşmeli 20 bin öğretmen alımını da eklediğimiz zaman toplamda 25 bin memur alımı yapılması muhtemel görünüyor.

Açıklanan resmi açıklamalara göre 2019 yılı sonuna kadar; PTT’ye 5 bin personel alımı, Orman Genel Müdürlüğüne 5 Bin memur alımı, Sağlık bakanlığına 12 bin sağlık personeli alımı, EGM’ ye 10 bin polis memuru ve 8 bin bekçi alımı, Adalet bakanlığına 11 bin memur alımı ve Kültür ve Turizm Bakanlığına 760 memur personel alımı olmak üzere yaklaşık toplamda 52 bin 55 bin arasında kamu personeli alımı yapılması planlanıyor. Bunların haricinde şu anda memur alımı yapan kamu kurumlarına ait başvurusu devam eden alım ilanları bulunmaktadır. Bu ilanlara göre de kamu kurumlarına alınması planlanan memur-personel alım sayısı ise yaklaşık 5 bin kadardır.

Aşağıda, başvuruları başlamış ve başvuruları devam eden memur alımı ile ilgili ilanlar vardır. Bu ilanlar içerisinde sözleşmeli olarak KPSS’li ve KPSS’siz memur alım ilanları ve bu ilanlara ait başvuru şartları yer almaktadır. İlgili memur alım ilanlarına ulaşmak ve başvuru detaylarını görüntülemek için belirtilen linkin üzerini tıklamanız yeterlidir.

 1 – Kamu Personeli Alım İlanlarına Ulaşmak İçin Lütfen BURAYI TIKLAYINIZ>>>

2 – Kamu Kurumlarının İşçi Alım İlanlarına Ulaşmak İçin Lütfen BURAYI TIKLAYINIZ>>>

3 – İŞKUR Tarafından Yayınlanan Kamu Ve Özel Şirket Kurumların İlanlarına Ulaşmak İçin Lütfen BURAYI TIKLAYINIZ>>>

Bir Yorum

  1. Hastanelerde iş imkanı ilk yardım işçi sağlığı temizlik hasta kabul güvenlik