Personel Alımı

Merkez Bankası 100 Kamu Personeli Alımı İçin İlan Yayımladı

Merkez Bankası kurumsal internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu alım ilanına dair tüm bilinmesi gerekenleri siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

MERKEZ BANKASI KAMU PERSONELİ ALIM İLANI

Merkez Bankası tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanına göre kurum 100 kamu personeli alımı yapacak. KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacak personel alımları Uzman Yardımcısı pozisyonuna yapılacak. 

Üniversitesi mezunu adayların başvuru yapabileceği kamu personeli alım ilanında adaylardan KPSS’den en az 80 puan almış olmaları isteniyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

İlana başvuru yapacak adaylar için ilan metninde yer alan başvuru koşullarını sizlere aşağıda aktarıyoruz. Bu başvuru koşulları genel şartlar, eğitim şartı, KPSS şartı gibi şartlardan oluşuyor. İşte Merkez Bankası 100 kamu personeli alım ilanı başvuru koşulları;

Eğitim Şartı

En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, işletme, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, finans, finansal matematik, maliye, uluslararası ilişkiler, muhasebe, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi, bankacılık, sigortacılık, aktüerya, istatistik, matematik, matematik mühendisliği, hukuk, insan kaynakları, bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi, psikoloji ve sosyoloji programlarında lisans ya da yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak.

KPSS ve YDS Şartı

2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 80 KPSSP1 puanı veya son başvuru tarihi itibarıyla son iki yılda yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 80 sayısal puan veya GRE sınavından en az 156 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 585 puan almış olmak. Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) sınavından en az 84 puan almış olmak.

Yaş Şartı

Merkez Bankası 100 kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak adayların 01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olmak. şartını sağlamış olmaları isteniyor.