Personel Alımı

Merkez Bankası 109 Kamu Personeli Alımı Başvuruları İçin Süreç Doluyor

Merkez Bankası kendisine ait kurumsal web sayfası üzerinden geçtiğimiz günlerde iki farklı ilan yayımlamıştı. 

Yayımlanan ilanda iki farklı kadroda kamu personeli alımı yapılacağı ve alımların KPSS puan sıralaması esasına göre olacağı duyuruldu. İlanda yer alan başvuru koşulları ile kadro detaylarını sizlere tekrar hatırlatıyoruz. 

MERKEZ BANKASI 100 UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI

Merkez Bankası yayımladığı ilk ilan metninde 100 Merkez Bankası Uzman Yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi bünyesinde görevlendirilecek 100 kamu personeli alımı için talep edilen koşulları ise şu şekilde,

İktisat, ekonometri, işletme, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, finans, finansal matematik, maliye, uluslararası ilişkiler, muhasebe, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi, bankacılık, sigortacılık, aktüerya, istatistik, matematik, matematik mühendisliği, hukuk, insan kaynakları, bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi, psikoloji ve sosyoloji programlarında lisans ya da yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak.

2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 80 KPSSP1 olmak, Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı olmak ve 01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olmak.

MERKEZ BANKASI 9 ARAŞTIRMACI ALIM İLANI

Merkez Bankası tarafından yayımlanan diğer bir ilan ise Araştırmacı pozisyonu için yayımlandı. Merkez Bankası Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü İdare Merkezi bünyesinde istihdam edilmek üzere alımı yapılacağı açıklanan ilana dair belirlenen başvuru koşullarını aşağıda aktarıyoruz. 

İktisat, ekonometri, maliye, işletme, finans, matematik, istatistik bölümlerinde lisans eğitimini veya iktisat, finans, finansal matematik alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak.

2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 85 almış olmak, son iki yılda yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 85 sayısal puan almış olmak, Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 80 İngilizce puanına sahip olmak ve 01.01.1988 tarihinden sonra doğmuş olmak.