Personel Alımı

Merkez Bankası Güvenlik Görevlisi Alımı Devam Ediyor

Merkez Bankası resmi sitesinde yayımlanan duyuru ile Güvenlik Görevlisi alımı yapılacağı duyuruldu. İlana başvuru şartları neler, kimler başvuru yapabilir? Ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz:

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Merkez Bankası Güvenlik Görevlisi alım ilanına başvurular, 15 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek. Adaylar, Bankanın Genel Ağ sitesi İnsan Kaynakları sayfasından, istenilen belgeleri yüklemek suretiyle elektronik olarak başvuru yapacaklar.

Başvuru Sırasında; fotoğraf, diploma veya geçici mezuniyet belgesi, terhis belgesi, özel Güvenlik Eğitim Sertifikası (Silahlı) veya Kimlik Kartı (Silahlı)

Merkez Bankası bünyesinde, sürekli/tam zamanlı görevlendirilmek üzere Güvenlik Görevlisi pozisyonunda 30 personel alımı yapılacak. İlana başvuru yapacak adayların; mesleğin gerektirdiği konulara hâkim olmak, insanlarla iyi iletişim kurabilmek, sözel ve yazılı anlama ve ifade yeteneğine sahip olmak, çalıştığı kuruma karşı duyarlılığı ve kurumsal farkındalığı yüksek olmak ve Koruma ve Güvenlik Görevlisi olarak çalışmayı ve spor yapmayı hayat tarzı olarak benimsemiş olmak şartlarını taşımaları gerekiyor.

İLANA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarında lisans veya ön lisans eğitimini tamamlamış olmak, ilgili KPSS puan türünden en az 60 puan almış olmak, Özel Güvenlik Eğitim Sertifikasına (Silahlı) sahip olmak, 1 Ocak 1987 ve daha sonrasında doğmuş olmak, en az 175 cm. boyunda olmak, askerlik görevini yapmış olmak şartlarını taşımaları gerekiyor.

Ayrıca adaylardan; koruma ve güvenlik görevini sürekli olarak yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olmak, Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından yasaklı olmamak ve başka bir kuruluşa zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmamak, böyle bir yükümlülüğü varsa bunu Bankada çalışarak yerine getirmesi hususunda izin almış ya da bundan doğacak borcu ödemeyi kabul etmiş olmak şartlarını da taşımaları isteniyor.

Koşulları taşıyan adaylardan KPSS puanlarına göre yapılacak sıralama sonucunda ilk 300 aday (300’üncü adayla aynı puanı alan adaylar da dahil) uygulama sınavına çağırılacak.