Personel Alımı

Merkez Bankası Kamu Personeli Alımı Yapıyor !

Merkez Bankası kendi resmi web adresi üzerinden bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Merkez Bankası kendi bünyesinde 2 kadro için 30 kamu personeli alımı yapacağını kamuoyu ile paylaştı.

SON BAŞVURU 19 ŞUBAT

Merkez Bankası kamu personeli alım ilanında Denetçi Yardımcısı (15 kişi), Bilişim Teknolojileri Denetçi Yardımcısı (15 kişi) kadroları için personel alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu ilana başvurular ise 2 Şubat 2018 tarihi itibari ile başladı ve adaylar başvurularını 19 Şubat 2018 tarihine kadar gerçekleştirebileceklerdir. Adaylar başvurularını aşağıda paylaştığımız link üzerinden elektronik ortamda gerçekleştireceklerdir.

İŞE ALINANLARIN GÖREVLENDİRMELERİ

Merkez Bankası kamu personeli alım ilanında işe alınacak personellerin Denetçi Yardımcısı için Denetim Genel Müdürlüğü İdare Merkezi / ANKARA ve İSTANBUL, BT Denetçi Yardımcısı için Denetim Genel Müdürlüğü İdare Merkezi / ANKARA adreslerinde çalışacakları da ifade edildi.

GENEL ŞARTLAR

Merkez Bankası kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda Merkez Bankası tarafından kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak olan adaylarda “Sözel ve yazılı anlama ve ifade yeteneğine sahip olmak, İletişim yönü güçlü olmak, İkna edici ve işbirliğine yatkın olmak, Eleştirel düşünme becerisine sahip olmak” şartları aranmaktadır.

Bunların yanı sıra ilana başvuru yapacak olan adayların en az dört yıllık eğitim veren Türkiye’de veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının başvuru kılavuzunda belirtilen bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Bunun yanuı sura adayların KPSS şartına, ALES şartına ve YDS şartına da haiz olmaları gerekmektedir.

Söz konusu ilanda KPSS ve ALES şartı için “2017 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 85 KPSSP1 puanı veya son başvuru tarihi itibarıyla son iki yılda yapılan GRE sınavından en az 158 sayısal puan veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 85 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 630 puan almış olmaları” ifadelerine yer verildi.

YDS şartı için ise “İyi derecede İngilizce bilmeleri [son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 80 veya Test of English as a Foreign Language/ Internet-Based Test (TOEFL-IBT)’den en az 96 puan almış olmaları],” ifadeleri kullanıldı.

İŞTE GENEL ŞARTLARIN DETAYLARI

Tüm bunların yanı sıra Merkez Bankası kamu personeli alım ilanında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamanın detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. İşte yapılan açıklama:

GENEL BİLGİLER

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türkiye’de para ve kur politikalarını düzenleyen ve banknot ihracı imtiyazına münhasıran sahip bir anonim şirkettir. Bankanın temel amacı fiyat istikrarını sağlamaktır. Banka, fiyat istikrarını sağlama amacı ile çelişmemek kaydıyla Hükümetin büyüme ve istihdam politikalarını destekler.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bağımsızlığı, güçlü örgüt yapısı, nitelikli kadrosu, teknolojik üstünlüğü ve etkili sonuçlar alma özelliği ile dünyanın önde gelen merkez bankaları arasında yer alma vizyonuyla faaliyetlerini yürütmektedir.

Denetim Genel Müdürlüğünün ana görevi, Bankanın faaliyetinin etkinliğini ve verimliliğini değerlendirerek iyileştirici önerilerde bulunmak, Bankada yürütülen süreçlerde ortaya çıkabilecek riskleri belirlemek, değerlendirmek ve alınması gerekli önlemler hususunda önerilerde bulunmak, Bankada yapılan her türlü işin ve işlemin kanunlara, mevzuata, talimatlara ve emirlere uygun yapıldığı konusunda makul güvence oluşturmak, Bankanın sahip olduğu veya kullandığı bütün yazılımların, donanımların ve bilişim teknolojilerinin yeterliliği, etkinliği, bütünlüğü, sürekliliği, verimli bir şekilde kullanıldığı, izinsiz erişimlere karşı güvenilirliği, amaçlara ulaşmak için uygunluğu, bilişim sistemlerinde yer alan bütün kayıtların ve bilginin gizliliği ve bunlara erişimlerin kontrol altında tutulduğu hususlarında makul güvence sağlamak, Banka personeli için suç veya kusur sayılan ve ceza gerektiren fiillerin veya hareketlerin varit olup olmadığına dair araştırma, inceleme ve soruşturma yaparak görüş oluşturmak, 1211 sayılı Kanun ve diğer mevzuat ile Bankaya verilen görev ve yetkiler kapsamında, ilgili kurumlar ve kuruluşlar nezdinde denetim ve inceleme yapmaktır.

Bir Yorum