Personel Alımı

Merkez Bankası KPSS Puanıyla 109 Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Merkez Bankası kurumsal internet sayfası üzerinden kamu personeli alımı için iki farklı personel alım ilanı yayımladı. 

KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacağı ilan edilen kamu personeli alımlarına alım yapılacak kadrolar için belirlenen üniversite programlarından mezun olmuş adayların başvuruları kabul edilecek. İlana dair diğer bilinmesi gereken detaylar ve kadro bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz. 

KADRO DETAYLARI

Merkez Bankası tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarının ilkinde kurum Araştırmacı pozisyonunda personel alımı yapacağını duyurmuştu. Bu pozisyon için 9 kişi istihdam edecek olan Merkez Bankası yayımladığı diğer alım ilanında Uzman Yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu ilana göre Uzman Yardımcısı için Merkez Bankası 100 personel alımı yapacak. 

İLANLARA BAŞVURU KOŞULLARI

Merkez Bankası tarafından yayımlanan ilan metinlerinde yer alan başvuru koşullarını alım yapılacak kadrolara göre siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

9 Araştırmacı Kadrosu İçin Belirlenen Başvuru Koşulları

Merkez Bankası tarafından Araştırmacı kadrosu için belirlenen başvuru koşulları; iktisat, ekonometri, maliye, işletme, finans, matematik, istatistik bölümlerinde lisans eğitimini veya iktisat, finans, finansal matematik alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak. 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 85 almış olmak, son iki yılda yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 85 sayısal puan almış olmak, Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 80 İngilizce puanına sahip olmak ve 01.01.1988 tarihinden sonra doğmuş olmak. 

100 Uzman Yardımcısı Kadrosu İçin Belirlenen Başvuru Koşulları

Uzman Yardımcısı alım ilanına başvuru yapacak adayların, ”iktisat, ekonometri, işletme, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, finans, finansal matematik, maliye, uluslararası ilişkiler, muhasebe, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi, bankacılık, sigortacılık, aktüerya, istatistik, matematik, matematik mühendisliği, hukuk, insan kaynakları, bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi, psikoloji ve sosyoloji programlarında lisans ya da yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak. 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 80 KPSSP1 olmak, Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı olmak ve 01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olmak. şartını sağlamış olmaları isteniyor.”

BAŞVURU DETAYLARI

Merkez Bankası tarafından Araştırmacı ve Uzman Yardımcısı kadroları için yayımlanan ilanlarda alımlara başvuruların 31 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Uzman Yardımcısı ve Araştırmacı pozisyonları için yayımlanan ilan metinlerine göre bu pozisyon için başvurular kurumun internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapılacak. 

Bir Yorum

  1. Kaşlarını cımbızla almış gözleri oyalı olması gerekli mi peki?