Personel Alımı

Merkez Bankası Memur Alım İlanına Başvuru Süreci Sona Eriyor

Merkez Bankası resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile kamu personeli alımı yapacağını açıklamıştı. 

Yayımlanan ilana göre Kamu Personeli Seçme Sınavı puan esasına göre yapılacak personel alım ilanına üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş adaylar başvuruda bulunabilecek. 

Söz konusu ilanda yer alan tüm ayrıntıları siz okuyucularımıza tekrar hatırlatıyoruz. 

MERKEZ BANKASI PERSONEL ALIM İLANI

Merkez Bankası tarafından yayımlanan personel alım ilanında 2 farklı kadroda personel alımı yapılacağı duyuruldu. Toplam 30 kişinin alınacağının açıklandığı personel alım ilanında yer alan kadro detaylarına göre, Denetçi Yardımcısı (15 kişi), Bilişim Teknolojileri Denetçi Yardımcısı (15 kişi) kadrolarına alım yapılacak. 

Söz konusu kadrolara ise üniversitelerin aşağıda belirtilen bölümlerinden mezun adaylar başvuruda bulunabilecek. 

Denetçi Yardımcısı kadrosuna başvuru yapacak adayların, iktisat, işletme, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bankacılık, finans, iktisat, işletme, maliye, muhasebe, uluslararası ticaret, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları isteniyor. 

Bilişim Teknolojileri Denetçi Yardımcısı kadrosuna başvuru yapacak adayların ise bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, kontrol ve sistem mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri bölümlerinden mezun olmaları talep ediliyor. 

İLANA BAŞVURU ŞARTLARI

Merkez Bankası’nın internet sayfası üzerinden adaylara duyurulan personel alım ilanına başvuru yapacak adayların aşağıda yer alan koşulları sağlamaları isteniyor. 

Adaylardan yukarıda açıkladığımız eğitim şartının yanı sıra genel personel alım koşulları ile birlikte KPSS şartının da sağlamaları gerektiği bildirildi.

Personel alımı genel başvuru şartları arasında, Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından yasaklı olmamak, 01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olmak, Alım yapılacak kadronun gerektirdiği görevi devamlı olarak yapmasına engel olmayacak beden ve ruh sağlığına sahip olmak, Başka bir kuruluşa zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmamak, böyle bir yükümlülüğü varsa bunu Bankada çalışarak yerine getirmesi hususunda izin almış ya da bundan doğacak borcu ödemeyi kabul etmiş olmak koşulları yer alıyor. 

Bu koşulların yanında adayların ayrıca, 2017 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 85 KPSSP1 puanı veya son başvuru tarihi itibarıyla son iki yılda yapılan GRE sınavından en az 158 sayısal puan veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 85 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 630 puan almış olmaları gerekiyor. 

Yabancı Dil Bilgisine ilişkin başvuru koşulunda ise ”İyi derecede İngilizce bilmeleri [son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 80 veya Test of English as a Foreign Language/ Internet-Based Test (TOEFL-IBT)’den en az 96 puan almış olmaları]” şartı yer aldı.

BAŞVURULAR 19 ŞUBAT TARİHİNDE SONA ERİYOR

Merkez Bankası tarafından yayımlanan personel alım ilanına başvuru süreci 19 Şubat tarihinde sona erecek. İlana başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını elektronik olarak yapacaklar. 

Konuyla ilgili açıklamada, ”Başvurudan işe alıma kadar tüm aşamalarda adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar, adayların başvuru sırasında bildirdikleri e-posta adreslerine veya Bankamızın Genel Ağ sitesinde (www.tcmb.gov.tr) ilan yoluyla yapılacak ve kâğıt ortamında herhangi bir yazışma yapılmayacaktır.” ifadeleri kullanıldı.