Personel Alımı

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Personel Alım İlanı Yayımladı

Mesleki Yeterlilik Kurumu kendi resmi web adresi üzerinden bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Geçici Süreli Çalıştırılacak Kişi Havuzuna Denetçi ve Ulusal Yeterliliklerdeki Değerlendirici Ölçütlerini Haiz Teknik Uzman alınacağı ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan ilanın detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan ilanda genel şartlar, Denetçi Başvurusu İçin Aranan Şartlar, Teknik Uzman Başvurusu İçin Gerekli Şartlar ve kadro dağılımına ilişkin tablo belirtilmiştir. İşte ilanın detayları

GENEL ŞARTLAR

Mesleki Yeterlilik Kurumu personel alım ilanına başvuru yapacak alan adayların “Geçici süreli çalıştırılacak kişilerin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinin (4), (5) ve (6) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşıması şarttır, Herhangi bir işlemi veya eylemi nedeniyle 15/10/2015 tarihli ve 29503 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Mesleki Yeterlilik Kurumu Ölçme, Değerlendirme ve Belgelendirme Yönetmeliği kapsamında yetkilendirilmiş veya yetkilendirilecek belgelendirme kuruluşunun yetkisinin askıya alınmasına, yetkisinin kaldırılmasına veya akreditasyonunun iptaline neden olmuş olmamak” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

DENETÇİ KADROSU İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Mesleki Yeterlilik Kurumu Denetçi personel alımı için adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartları karşılamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Bu kapsamda söz konusu ilana “En az lisans düzeyinde diplomaya sahip olmak, Avrupa Akreditasyon Birliği ile çok taraflı tanıma anlaşması imzalamış bir akreditasyon kuruluşu ya da bu akreditasyon kuruluşlarınca akredite edilmiş bir kuruluş tarafından verilen denetçi eğitimini başarıyla tamamlayarak belge almış olmak, En az 8 yıllık mesleki deneyime sahip olmak, Belgelendirme kuruluşu denetimleri, uygunluk değerlendirme faaliyetleri veya yönetim sistemleri alanlarında denetçi olmak için gerekli olan en az 20 günlük denetim tecrübesine sahip olmak” şartlarına haiz olan adaylar başvuru yapabilecektir.

TEKNİK UZMAN KADROSU İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Söz konusu kadro için aranan şartları kamupersoneli.net olarak derledik. Buna göre söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların “Alınacak teknik uzmanların sektörleri ekli tabloda gösterilmiştir. İstekliler tablodaki ulusal yeterliliklere “http://portal.myk.gov.tr/index.php?option=com_yeterlilik_ara&” web adresi üzerinden ulaşarak, değerlendirici ölçütlerine sahip olup olmadıkları inceleyebilirler, Teknik uzman isteklilerinin ulusal yeterliliklerin hangisinde/hangilerinde değerlendirici ölçütlerini sağladıklarını başvuru formunun 1 nolu bölümünde liste şeklinde belirtmeleri gerekmektedir, Teknik uzman olarak başvurulan alanda en az önlisans ve üzeri eğitime sahip olunması, (tercihen lisans mezunu olmak) MYK, TÜRKAK veya kalite yönetim sistemleri denetimlerinde daha önce görev alınmış olunması, ulusal yeterlilik sistemi ve bileşenleri hakkında bilgi sahibi olunması, ulusal meslek standardı ve ulusal yeterliliklerin hazırlanması çalışmalarında görev alınmış olunması tercih sebebidir” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHİ VE DETAYLARI

Mesleki Yeterlilik Kurumu personel alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar başvuru kılavuzunda belirtilen belgeler ile 19 Ocak 2018 tarihi mesai bitimine kadar Kuruma elden veya posta yolu ile teslim ederek başvurularını yapacaklardır.

Bir Yorum