Personel Alımı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Uzman Yardımcısı Alımı İçin İlan Yayımladı!

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan kadrolarda görev yapmak üzere Giriş (Sözlü) sınavı (tek aşamalı) ile Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Uzmanlığı Yönetmeliği çerçevesinde 20 adet Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Uzman Yardımcıısı alımı gerçekleştirilecek.

Söz konusu ilan 9 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı

KADRO DETAYLARI

Milli Güvenlik Kurulu tarafından yayımlanan ilan metninde yer alan kadro detayları ise şu şekilde;

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Uzman Yardımcısı Alımı İçin İlan Yayımladı!

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

MGK tarafından yayımlanan ilanda ise adayların haiz olması gereken şartlar şu şekilde;

Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşıması zorunlu.

Bunun yanı sıra adayların üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri ile hukuk fakültelerinden ya da bu fakültelere denkliği
Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları gerekiyor.

Adayların sözlü sınavın yapıldığı yılın (2018) Ocak ayı itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyor (01/01/1984 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir)

Başvuru tarihinin son günü itibariyle 30 Kasım 2018 geçerlilik süresi dolmamış Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP8, KPSS11, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSS28, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP43 puan türlerinden herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla başvuruların yapılması gerektiği ifade edildi.

Diğer yandan 30 Kasım 2018 tarihinden önceki beş yıl içinde yapılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az (D) düzeyinde veya uluslararası geçerliliği bulunan ve ÖSYM Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan buna denk puan aldığına ilişkin belgeye sahip olmak gerekiyor.

Son olarak ise adayların görevini yapmaya engel sağlık sorunu olmaması gerekiyor.

BAŞVURU TARİHLERİ

MHK’ya yapılacak olan başvurular 19 Kasım 2018 Pazartesi günü başlayıp 30 Kasım 2018 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek.