Personel Alımı

Milli Savunma Bakanlığı En Az Lise Mezunu 94 Memur Alımı Yapıyor

Milli Savunma Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere sivil memur alımı yapacağını duyurmuştu. 

Söz konusu sivil memur alım ilanında, en az lise ve dengi okullardan mezun olmuş adayların başvuruda bulunabileceği 94 kadro yer almaktadır. Bu haberimizde, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ve en az lise mezunu adayların başvuruda bulunabileceği kadrolara ilişkin detayları siz okuyucularımıza aktaracağız. İşte detaylar,

MSB 94 LİSE MEZUNU MEMUR ALIYOR (AÇIKLANAN KADROLAR)

Devlet Personel Başkanlığı’nın web adresi üzerinden yayımlanan sivil memur alım ilanlarında lise, önlisans ve lisans düzeyinden mezun olmuş adayların başvuruda bulunabileceği memur alım ilanları bulunuyor. Biz bu haberimizde lise mezunu adayların başvuruda bulunabileceği kadroları yayımlıyoruz. Önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği kadro detayları için haberimizin altında yer alan bağlantıları kullanabilirsiniz. 

Lise Mezunu Adayların Başvuru Yapabileceği Kadrolar

MSB en az lise mezunu memur alımı için açıklanan kadrolar arasında, Memur, Resepsiyon Görevlisi, Santral Operatör, Asansör Teknisyeni, Adisyon Görevlisi, Bahçıvan, Kaloriferci, Marangoz, Elektrik Teknisyeni, Elektronik Teknisyeni, Oto Teknisyeni, İnşaat Teknisyeni, Sıhhi Tesisat Teknisyeni, Brülor Tamircisi, Fayansçı-Karocu, Terzi/Ütücü, Hademe, Mal Sorumlusu, Şoför, Berber, Çamaşırcı, Hizmetli, Kaloriferci, Demir kaynak İşleri Teknisyeni, Matbaa Teknisyeni, Terci, Ütücü/Kolacı pozisyonları bulunuyor. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan sivil memur alım ilanlarına başvuruda bulunacak adayların bakanlık tarafından açıklanan başvuru koşullarını taşımaları gerekiyor. Söz konusu başvuru koşulları arasında, alım yapılacak unvanlara göre belirlenen eğitim şartları, Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ve memur alımlarında aranan gene başvuru koşulları yer alıyor. İlana göre,

Genel Şartlar

MSB memur alımı genel başvuru şartları arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak. şartları yer alıyor. 

Özel Şartlar

Bu şartların yanı sıra adayların, Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışıyor olmaması, Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmaması, Her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olması ve Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş tüm terör örgütleri ile herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmaması isteniyor.

KPSS Şartı

Söz konusu sivil memur alım ilanına başvuru yapacak adayların ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavına ilişkin bakanlık tarafından açıklanan başvuru koşulunu taşıması gerekiyor. MSB KPSS şartına yönelik yayımladığı açıklamasında, ”Lisans, Ön lisans ve Ortaöğretim (lise) mezunları için 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından 2016-KPSSP03(Lisans), 2016-KPSSP93(Önlisans) ve 2016- KPSSP94 (Ortaöğretim) birine girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmak.” ifadelerine yer verdi. 

Bir Yorum

  1. Şu sözleşmeli çalışıp feshedilenlerde artık başvurusu olsun artık ama